View Single Post
Staro 03.04.2008., 17:52   #48
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Atrax Pregled postova
1. Kad idem u properties od Computer, imam tamo Dellov logo...šta to znači? Jel ima kakve razlike između te Dellove verzije i obične?
To kaj ti piše DELL, znači da imaš OEM verziju Viste, koja, dolazi samo sa DELL prijenosnicima. Posebnost im je da ne trebaju aktivaciju, već su aktivirane. Razlike naprema Retail verzijama Viste, nema (osim naravno u aktivaciji koju je potrebno obaviti na Retail verziji). Osim DELL-a, i neki drugi proizvođači prijenosnika su dobili takvu verziju Viste, a kako si ju ti dobio, nećemo .
Citiraj:
2. Pokrenuo sam onaj Windows Expirience Index, i izbaci mi ukupnu ocjenu 5.3 (Graphics 5.9. Gaming 5.9, HDD 5.9, Memeory 5.4 i CPU 5.3). Šta nisu to ocjene od 1 do 5? Msilio sam da je 5 maksimalna ocjena
Ukupna ocjena je najmanja ocjena od svih pojedinačnih. Najveća ocjena jest 5.9.
Citiraj:
3. I zadnje pitanje, u biti prvi problem na koji sam naišao...Kad otvorim neku sliku, kojeg kod formata, slika je potpuno roza, vide se na nekim od slika samo obrisi i sjene, al 99.9% slike je potpuno rozo. Slike u thumbnails su ok, i kad otvorim onaj slideshow su normalne, al kad otvaram jednu po jednu, slika je kompletno gay roza, opće se ne vidi šta je na slici.
To mi se dogodilo jednom u XP-u, u PhotoShopu kad sam neš mijenjo po postavkama, i onda je pomogla reinstalacija Photoshopa, ali se javljalo samo u PhotoShopu, na Windowse nije utjecalo. Ovdje dobivam isti efekt, al ne znam koji je uzrok, nisam čak niti instalirao PhotoShop. Samo SP1, drivere najnovije i nod32.
Jel netko zna neš o tome?
Znam da je Gabre imao sličan problem, no njemu su slike bile žutkaste (Sepia efekt ?). Zašto je tako, stvarno nemam pojma. Ja sam se nainstaliravao Viste i doslovno se nikada nisam sreo sa nečime takvim.