View Single Post
Staro 03.04.2008., 08:40   #101
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ili zemi neku noviju grafu koja fura zvuk preko hdmi-ja ili 6800 + analogni stereo banana -> 2 x cinč i u telku (ako ima audio input).

no sada jedan mali ot pošto imam ponešto materijala u rukavu:

neki dan sam prisutvovao malo procjeni sistema philips 42" full hd lcd serije 9 (znači 15-20k kn) + ps3 i blurej diskovi (ostatak sistema je debelo iznad te razine, ali drž'mo se slike sad). znači taj setup košta ono brat-bratu 25k kn sa par filmića.

samo da napomenem galama kako ovo ni najmanje ne ide tebe jerbo sam htio napisati ovo tak i onak, samo si ti sad uletio

lcd ima odličnu oštrinu sa blureja i stvarno tu nema zamjerke, međutim bojim se kako bi se to moglo vrlo lako postići i na plazmi sa identičnim izvorom jer realno između tog setupa i matroske s kompa razlike ima 10-20% u korist lcd-a što se tiče oštrine, imho neisplativo veća investicija za marginalno bolju sliku i opet napominjem da imam samo za usporediti jedino matrosku bacanu sa 10m dvi-hdmi kabela, tj. ne znam kako bi mi se doma ponašao čisti blurej izvor.

boje nemrem ocjenjivati jerbo nisam ništa prčkao po telki, ali mi se sve čini uredno odigrano.

ALI brate kada dođe crna scena ili se ne daj bože ugasi player, to je onak... mislim oke sad kupio si lcd za 6k kn i vidiš da bleeda malo i da je crna ovakva i onakva, ali ono kod ovakvih novaca mora da ugasi svjetla u susjedstvu kad se crna upali. uglavnom mislio sam bit će nekih pomaka kod višeg ranga televizora što se tiče te rak-rane lcd tehnologije, međutim to je sve i dalje vrlo vrlo mlako.

pa da u principu je tako, meni se također ne sviđa kako LCD prikazuje sliku i sve ostale karakteristike koje s njim dolaze... s time da moraš uzeti u obzir da je matroska jedno 70% kvalitete orginala, kako koji rip, tako da bi orginal izgledao još bolje
glista je offline   Reply With Quote