View Single Post
Staro 02.04.2008., 18:06   #27
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
ronhill ovako! Slika zvucnika ti nece dat nikakvu bitnu informaciju o njima. Osim mozda dal ti se "pasu" uz monitor, stolnu lampu ili slicno. Njih treba cuti. Ako to ne mozes sam, vjeruj ljudima s foruma koji kazu da su dobri. Slazem se s onima koji kazu da je tih 2500kn puno za sistem za komp, al jednako vrijedan samostalno slozen sistem s istim brojem zvucnika neces naci jeftinije niti ce biti toliko kvalitetniji.

Ja sam svoje nabavio polovne i razmislio bi dva put da ih ponovo nabavljam. Cinjenica je da su preglasni i u sredini poput moje ih nemozes slusat jace pojacane. Na zalost nema neki slabiji i jeftiniji sistem da ima jednaku kvalitetu zvuka.

Sazetak bi bio da ih vrijedi nabavit. Ove preporuke da si sam slozis sistem su neutemeljene jer ce te takav sistem kostat i vise vremena (istrazivanja, trazenja) a na kraju garantiram i vise novaca. I onda skuzis da ti to ne treba, ili nemas vremena slusat ili muziku slusas preko moba ili ipoda a zvucnike upalis samo kad pogledas pokoji divx ili mp3 koji i tako imaju losu kvalitetu zvuka.

Ako imas digitalni izlaz na ploci nemoj ni u kom slucaju kupovat zvucnu. Mislim da je 20kn za metar i pol coax digitalnog kabla manje nego kupit X-Fi. Naravno to vrijedi u svim slucajevima osim u slucaju da trebas EAX.
Rain Man je offline   Reply With Quote