Citiraj:
Autor igorba
Canon Pixma IP3x00 i jači (brojčano veći modeli) - ima zamjenskih po 20kn, ali se treba prebacivati čip s originalnih (btw, originalne tinte koje dođu s njim su pune).
Epson D78/92 i sl. - imaju zamjenske, ne treba prebacivati čipove, ali ne rade sa svim zamjenskim bojama. Jednostavno neke rade, neke ne. Najsigurnije su JetTec zamjenske, ali ni one nisu 100% (prema mojim informacijama; inače su JetTec dosta kvalitetne zamjenske, ali nisu puno jeftinije od originala - original recimo 70-75kn, JetTec 45-50kn, druge zamjenske u prosjeku 30-35kn). Inače originalne koje se dobiju s printerom su samo djelomično pune pa traju kraće.
|
znači, ti bi radije uzeo?
na stranu zamjenske tinte, uzmimo u obzir kvalitetu, osobno preferinje, dojam... ili je to sad stvar nijansi kod ova dva printera?
ja bih uzeo canon, jer oduvijek mi se canon čini ok, po kvaliteti, cijenu, imenu, kao brand mi je ok

zbog love bih uzeo epson jer mi se čini ok cijena printera i tinti, iako oduvijek mi epson baš mi i ne leži, nekako su mi sve epsoni preglasni i ne baš doimaju mi se kvalitetno