Citiraj:
Autor bobe
super, ovo mi se svidja najvise od svega u ovoj temi, diy rulzz  , ja isto imam Gainclonca u dual mono izvedbi (odvojena napajanja), plocice "by Brian" a komponente najbolje sta se moglo kupit u Farnellu, zvuk je sasvrsen ali nazalost fali snage pogotovo sa kronicno "neosjetljivim" JBL ES30 zvucnicima, inace sam poceo i gradnju Aleph 5, ali sam eto otputovao na duze ako ne i za stalno pa je stalo
daj mi reci kolika je osjetljivost tvojih zvucnika i kako se LM3886 nosi sa njima?
|
Nisu niti moji osjetljiviji od tih JBL-a...87 db.
Fali snage? A valjda ovisno kakvu glazbu i koju glasnoću netko želi postići.
Meni ovo moje sasvim O.K. svira, midbas od 12 cm i nije napravljen za slušanje teškog rocka ili techna na stadionskoj glasnoći. Ono što inače slušam je laganija glazba, akustika, instrumentali gdje i nije potrebno odvrnuti pojačalo do kraja.
Prije ovih Seas-a na gainclona sam spajao samostojeću Visaton samogradnju na 89 db i to je u toj kombinaciji sviralo opako glasno i još važnije opako dobro i čisto s obzirom na cijenu zvučnika. Kad sam ih već spomenuo...jedva da sam ih prodao tu na forumu za 800 kn...eh da se to moglo čuti planili bi u roku odmah. Završili kod Rendule al' pošto se ne javlja bit će da ih je utopio za kilu-dvije mirišljavog bilja.

Kada si spomenuo napajanje gainclona, evo kako je to riješeno kod mene:
http://www.audiofil.net/images/vashifi/newalss/6.jpg
O viška glava ne boli.
Vidim da su se i kablovi rastegnuli na par stranica...bio je i red, ipak je ovo hifi tema i nema šireg i dugotrajnijeg razglabanja od priče o bakru, srebru, licnama, markama i cijenama...nećemo valjda pričati o tamo nekoj glazbi. Šala-mala.
Ja imam neku svoju filozofiju o kablovima koja se lako može iščitati iz kablovanja koje i koristim.
Igranje i istraživanje s kablovima mi je trajala čitavih 20 minuta vremena.
Na postojeći setup (+ Visaton zvučnici+Marantz 63 CD player) sam po jednom spojio ovu Utp izgradnju, Proelov zvučnički kabel koji neodoljivo podsjeća na 1,5 ppl strujaša i samogradnju sa RG-59, 75 ohmskim kablom. Pustio jednu pjesmu svaki puta s drugim kablom i samo se uvjerio u ono što sam već znao; da previše volim glazbu, njenu melodioznost i ritam, da bih obraćao pozornost na sitnice. I kablovi za mene jesu sitnica u cijenovnom rangu Hi-fi ja u kojem se ja i većina ovdje okupljenih nalazi. Al' tko voli nek' izvoli...
Dosta o kablovima...
Ono što mi je puno zanimljivije ovih dana je rješavanje goleme gomile CD-ova kojim sam se zatrpao...3 dana kratkog godišnjeg sam izgubio na preslagivanju kolekcije. To je više postalo nemoguće.
Iako sam si obećao da neću ništa više dirati kod sustava (eventualno CD player bi vratio) u ta tri dana preslagivanja i sortiranja sam svakim satom postajao svjesniji da neću moći održati riječ.
Budućnost za maks. godinu dana vidim sa ovim pojačalom i zvučnicima+ novi izvor zvuka; nekakava duron fanless kanta s gomilom gigabajta nakrcana flacom u suradnju s usb dac-om. Da ne mjenjam dobitnu kombinaciju i taj usb dac će gotovo sigurno biti DIY.
Jel' se još netko sprema mojim pravcem ili ostajete na ladicama i laserima?
Budući da smo pc baziran forum ajmo usput nabaciti koji savjeti od kojih zastarjelih komponenti sklepati fanless kantu.
Ajde i za kraj, onako usput, da spomenem i ono što bi trebalo biti najvažnije; glazba.
Ovih dana sam uspio napokon uhvatiti malo vremena i poslušati kompletan album. Radi se o Paul Simonu i albumu Graceland. Nisam ga sigurno slušao već godinu dana. Predivno bi bila najprikladnija riječ za ovaj album. Ladysmith Black Mambazo zvuče, ma kako to heretički zvučalo iz usta hrvata, 5 kopalja bogatije punije i ljepše od naše ponosa i dike, klapskog pjevanja. Glazbena podloga prekrasna, automatski te teleportira u pravcu Afrike. Sjećam se kada je izašao spot od "You can call me Al"...bilo mi zanimljivo zbog Chevy Chasea i igrokaza s Paul Simonom...pjesma mi bila dobra jel' je onako, vesela. Naravno sve sam to gledao, a još važnije slušao, na Gorenje televizoru s 1 W zvučnicima. Kada tu pjesmu pustim sada i na gore spomenutom setupa...pa to nije ista pjesma. I dalje mi zvuči vesela ali detalja u svirci i bogatstva zvukova koliko hoćeš. Čak sam zaboravio na Chevy Chasea.
A jesam se raspisao...