@Vuco
Već sam pisao o ovome na jednom drugom forumu pa evo ukratko mojih razmišljanja.
Sa trenutnim cjenicima svi koji koriste Volja pakete od 768 kbita do 2 Mbita trebali bi se prebaciti na T-Com. To mislim da ne treba objašnjavati zašto jer su Voljine cijene tih paketa sad više nego T-Comov na 2 Mbita. Dobro, ovaj od 768 je još uvijek 10 kn jeftiniji, ali mislim da nikome tih 10 kn ne predstavlja toliku stavku da ne uzmu za 1 Mbit bržu vezu. Jedini koji si moraju vagati svoju odluku su korisnici 256 i 512 paketa, jer im ostaje na izbor ili 4-8 puta niža brzina ili 40-65 kn više mjesečno. Nekome puno, nekome malo.
Vezano uz ovo što si ti napisao. Svi koji su kod Volje na 768 kbita do 2 Mbita paketima mogli su već prije kraja ovog mjeseca prebaciti se kod T-Coma bez beda. Zašto? Zato jer po trenutnom cjeniku plaćaju i više. Ako Voljatel spusti cijene, a razlika će vjerojatno biti oko 20 kn na paketima nižih brzina dok će ovaj od 2 Mbita biti vjerojatno 9 kn niže od T-Coma, opet se prebace kod njih za 5. mjesec. Rizik nije velik jer ako se prebace na Flat kod T-Coma plaćali bi isto kao i do sad, a imali ili veću brzinu, ili bi se zajebali za tih 9 kn.
Jedino oni koji su na 256 i 512 nemju taj luksuz, jer čak i uz trenutno sniženje plaćanju mjesečno manje pa moraju biti strpljivi.
Ovdje vam je link na cjenik
Tuš Telekoma u Sloveniji, i može poslužiti kao pretpostavka kakve bi nas cijene eventualno čekale nakon sniženje. Otprilike su u skladu sa dosadašnjim korakom sniženja cijene i kod nas.