View Single Post
Staro 26.03.2008., 16:44   #17
Maynard
:)

Maynard's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor Slim Pregled postova
Da slažem se ali nakon 2 punjenja treb mjenjati taj drum unit koji nije baš jeftin tako da investicija u taj e232 i nije bas preporucljiva. Po meni najisplativiji modeli na trzistu su Canon lbp2900 i hp 1018 ili 1020 jedna od tih serija.

p.s. Kod nasipanja tonera u modelimna slicnih E232 treba takoder uzeti u obzir jos 1 stvar na cartridgeu onaj mali crni bubanj se zove PCR a ispod njega je magnet koji navlaci toner. S vremenom i to treba promjeniti stoga moja preporuka ne uzimat lex e232 nego neku od serija koju sam preporucija. Pozdrav.
Da..Opet pričaš gluposti.
Ja bi se zapitao kako ti puniš te tonere.
E232 nema magnetni valjak.. Ima developer(gumirani valjak) na koji se nanosi prah putem noža. Magnetne valjke imaju kazete od Hp-a (skoro sve), a samsung i lexmark na dosta kazeta koristi developere.

Ako ispis bude blijed ili oslabi magnetni valjak se nemora mjenjati (i u praksi ih nitko ni ne mjenja) postoje tekučine za njihovo obnavljanje koje daju rezultat jačeg zacrnjenja i boljeg rasterskog prikaza(ubiti poslije obnove zacrnjenje je skoro vjerno originalu), a isto tak postoje tekućine za obnavljanje korona (PCR). Jedino što se mjenja na kazetama je novi bubanj, wiper blade i eventualno doctor blade(ali on jako rijetko) jer se on i u večini slučajeva obnavlja.

Ali ako se i mjenja magnetni ak je već tako poderan mjenja se samo košuljica s kontaktom i plastični distanceri a magnet ostaje stari..

Kad bi se mjenjalo (a ne obnavljalo s tekučinama) na svakoj kazeti magnetni i PCR, oni koji pune kazete nabi imali zaradu od punjenja.. Mislim ni ti djelovi za kazete nisu ni tak jeftini. Računaj da je bubanj oko 60 kn, wiper 15kn, magnetni-košuljica oko 40-50, PCR 40 kn, prah...(to su nabavne cijene za nove djelove). Šta misliš da ovi koji pune kazete imaju onda od zarade.. Drek na šibici, možda 20 kn po tvojem. Još bi i premašili cjenu za koju prodaju, tj dali bi više love za nove djelove nego kaj kazeta vrijedi kao obnovljena..

Ali slažem se u jednoj stvari s tobom. Hp 1010, 1018, 1020 jedni su od najboljih i najisplativijih laserskih printera bilo za firmu ili za po doma.
Maynard je offline   Reply With Quote