View Single Post
Staro 26.03.2008., 10:23   #9
White
Premium
Moj komp

White's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Cro=RocK=U= Pregled postova
imao sam sonica godinu dana na sličnom procu bez venta tako da zbilja ne vidim potrebe da se stavlja vent na njega jer on samo hladi ova pera a prijenos temperature sa proca na bakar ostaje isti,ps ako ti je do smanjenja buke onda žrtvuj par stupnjeva i to ti je to
papst=gajba pive

Mislim da ti je najbolje ovako (s obzirom da neces klokat a i nemas neke komponente koje se previše griju, osim možda ploče za koju nzm kolko se grije )...
-staviš na stražnju stranu kučišta jedan 120mm vent na 7V, nadam se da možeš 120mm stavit (Xilence ti recimo nije loš za to mjesto),
-na proc staviš freezera (ili ako baš moraš ST, al stavi ga bez venta)
-na matičnu zalmana plavog
-zatvoriš sve rupe na stranicama kučišta, ostaviš samo naprijed otvor tako da ti vuče zrak od naprijed kroz cijelo kučište a ne sastrane
-za utišavanje HDD imaš relativno dosta tema na forumu i ima vrlo jednostavnih i učinkovitih načina za to sredit
-sad za napajanje... Fortron je odličan samo nzm koliko je po tvom ukusu tih. Meni je glasan. To je stvar osobnog ukusa

Nemoj slagat skoro cijelu konfu hlađeno pasivno bez jednog venta na ispuhu, moraš imat bar lagano strujanje zraka, a taj stražnji vent na 7V neces sigurno čut, ja sam si tako napravio a vidio sam i još par slika tihih kučišta od ljudi na forumu koji imaju samo jedan stražnji vent.
White je offline   Reply With Quote