View Single Post
Staro 25.03.2008., 09:25   #192
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor mskvorc1 Pregled postova
Moju konfu možete vidjeti sastrane. Sad bi trebao dobiti neku nagradicu na poslu pa si planiram uzeti Thermaltake Xaser IV kućište, rastaviti ploču, staviti na nju novu termalnu pastu, par ventilatora ili nešto takvo i uzeti si još jednu 8800GTS. Nadam se da ću procesor moći podići do kojih 2.8 ili 2.9 GHz, pa me zanima, s obzirom na sadašnju brzinu procesora, isplati li mi se uzeti tu još jednu 8800GTS? Kakav bi bio dobitak u performansama? S druge strane, da li bi to bila isplativa investicija za budućnost, jer tokom ove godine namjeravam prijeći na nForce + Intel kombinaciju...
Nekako sumnjam da ti taj proc hrani i tu jednu GTS karticu, a jos kad stavis i drugu...
Osjetices ti određeni porast performansi, samo sto to nece biti maximum koje one mogu dati.
Ali ako namjeravas preci na nF+Intel kombinaciju onda bi ti bilo bolje da pricekas, pa istovremeno uzmes plocu, procesor, i jos jednu graficku (a mozda ti se tada bude isplatilo i prodavanje ove sto sad imas i uzimanje neke druge dvije).

BTW Sto bas to kućište??? Za te pare komotno uzmes Antec P182, CM690 ili nekog Chiefteca...