Citiraj:
Autor syss
nemam neki smislen odgovor na to iskreno... znam da podržava 1080p input i da to sve radi oke, sad kad bi stavio 700 v 70 i na oba pustio bluray vrlo vjerovatno bi se odmah skužila razlika između panela.
sad si i mene uhvatio baš u razmišljanju da li bi se u tvojoj situaciji odlučio za fullhd panel kojeg, ruku na srce, u našim podnebljima još podosta neće ući u everyday usage ili duplo jeftiniji 720p sa mogućnosti 1080p inputa (iliti 70/80 modele).
|
ček sys jel ( na onim screnovima ) su to orginal blue-ray medij u blue-ray playeru ili matroska preko kompa? ako je matroska, jesi probao 1080p film pustiti u nativnoj rezi ekrana? ja kad puštam 1080p filmove na svojoj 1366x768 (dakle 720p) rezi ne vidim veliku razliku, playam preko zoom playera.
downscaling je primjetan samo na vektorskoj grafici ( oni logoi na početku filma ili sl. ) dok se u videu uopće ne primjećuje. zato, po meni, 1080p nativna rezolucija ekrana i nema prevelikog smisla ako se spaja komp na telku.
jer vjerujem da je slika lošija kad 1080p ekran mora raditi upscaling sa 720p nego gore spomenuta situacija. priča je naravno malo drugačija ako govorimo o orginal blue ray medijima, zato pitam jel govoriš o njima?