Prije nekih pola sata, skinuh neki maleni zip-ach. NOD ga ionako automatizmom pametnih
postavki prošnjofao. Nakon toga (navika) jos jednom rucno provjerim skenom. Opet piknuo po NOD-u. Nas junak uredno javlja kako je sve u redu. Pokrenem fajlu i nesto mi se sve uspori. Odjednom bacim oko u Task i vidim vampira Bagle trouble i kompaniju.
NOD-a je istog trenutka ubio i vidjeh koliko je sati :
Pobacao je regicu sa nekoliko autograma. Nakon boot-a, docekao me je plavko ekran

Da skratim pricu > Sve je ovo ad-acta i sve sam sanirao. Hvala bogu da mi je bio Bart PEtko bio pri ruci, kao i jos jedna masina zahaklana na Net. Ono sto me ljuti da NOD koji ipak nije bas neuk na malwarice, ovako aljkavo me prepustio na milost i nemilost stetochine!
Zanima me sto je trenutno najbolje, ali zbilja najbolje za aktivnije (uz NOD) pracenje ovakvih nesretnika. Da bude kompanjon uz njega, ali da ocigledno radi posao malo budnije u svom rejonu. AVG-a sam kratko imao, dosta je propšan bio, ali tu je i brdo ostalih. NOD-eri, sto koristite provjereno kao tandem? Ovo zbilja vise ne zelim doziviti !