View Single Post
Staro 24.03.2008., 00:45   #11
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Moja frendica treba kupiti novu ploču, procesor i memoriju pa ju zanima koliko bi otprilike dečki u Linksu naplatili ugradnju tog troje u kučište? Znači bez instalacije softvera, samo hardver. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima
Ako je komp kupljen u linksu i ima garanciju, mislim da bi ti to trebali besplatno napraviti, a ako nije/nema, tada bi naplatili cca 2 radna sata, eventualno jedan i pol. Čitao sam one papire u servisu davno i koliko se sjećam, radni sat je oko 120kn bez PDV-a, instalacija OS-a je 1 ili 1.5 radnih sati....valjda ovisi koliko se njima bude dalo da budu brzi, dijagnostika isto tako sat do sat i pol, promijena matične ploče sat itd...dakle, nakon slaganja konfiguracije (ipak trebaju povaditi stare komponente, a zatim tek ugraditi nove i predpostavljam da će ipak vratiti optiku i idskove, ako su ih morali vaditi zbog matične, te spojiti kablove, a ne da će samo staviti matičnu, proc i memoriju), bez obzira što OS ne budu instalirali, njihov je posao da obave testiranje i vide da to sve radi. Mislim da ne gine minimalno sat i pol, dakle bar 200 i kusur kuna, ukoliko frendica bude morala plaćati.

Zadnje izmijenjeno od: Morpheous. 24.03.2008. u 00:57.
Morpheous je offline