@buger
Svih 5 godina je u hg spotu.... 60 mjeseci.......
hard disk nije glasan, sad neznam s kim da ga usporedim, jer fakat ne čuješ niš, tu i tamo lagano "grebanje", ali ako dođeš jako jako blizu s uhom(cca 10cm, ako si dalje mora bit jako jaka tišina da bi to čuo), ako prisloniš uho direktno na case se čuje šum, ovak ništa, on radi, ništa se ne čuje,
vibracije su ti nikakve, krasno se stabiliziraju jer case ima gumene nožice, ako ga primiš u ruku dok radi tek onda osjetiš da vibrira, al isto tako ne jako
@Rain_man
gle i meni je to bilo čudno i išo otvorit kučište i "poslikat" malo elektroniku od case-a, i shvatio jedinu stvar koja je logički moguča, gle, ima jedan po meni za to dosta jak kondenzator, sad neznam kolko je, zaboravil sam, 1mF mislim il tu negdje,
Kolko se ja sječam svega onog kaj mi profesor pričal na elektrotehnici s tim kondenzatorom i još brdom elektronike je moguče napravit sklop koji bi slal po potrebi 2-3 put veču struju......
neznam ne kužim se u elektroniku al se kužim u elektromehaniku, u elektromehanici (jednofazni elektromotori) ima kondenzatora i mislim da je sistem isti......
i tako da iako matična isporučuje preko USB-a 500mA, mislim da je moguče s jednim kablom pokrenut i hard koji zahtjeva za spin UP i 1500mA(1,5A)