04/04/03 12:30
malo se ja igram farmera na vrtu i zove Costa.
- si skužio da se ne možemo spojit prek carneta?
- ne. ranije sam ošo spavat pa sam igro farkraj. kaj im je?
- nemam pojma ne mogu se spojit. na helpdesku nemaju pojma
.....
04/04/03 13:20
-helpdesk izvolite (po glasu mislim da je jedan zreliji student)
-dobar dan. davor pri telefonu. korisnik sam vaših..blablabla.....
-da, poznato nam je. autentikacija na math-u ne radi. ne znamo kada će proraditi.
-ok, zašto?
-što zašto?
-zašto ne radi i zašto vi ne znate?
-pa vjerovatno je došlo do kvara ili oni tamo nešto slažu.
-ok, ne bi li oni trebali vama poslati neku obavijest kad idu nešto raditi?
-pa nekada pošalju, ali u principu ne.
-aha. super. (još uvijek sam sasvim smiren jer znam da to nije čovjekov posao, barem ne u RH...) a kada će proraditi ?
-pa gledajte, to će se popraviti kada administratori u ponedjeljak dođu na posao.
-aha. okej. ali...
-da, znam da bi bilo lijepo kada bi oni to popravili prije, ali oni suboto....
-ispričavam se što ću biti bezobrazan ali bilo bi lijepo da su oni to popravili do 6 ujutro. to im je posao. ipak ih mi plaćamo iz svojih džepova. to što je usluga besplatna ne znači da im plaća pada s neba
-da, istina
-nego, do kada danas radi helpdesk?
-do 22h
-super, onda imate svo vrijeme svijeta da saznate o čemu je riječ.
-pa znate, ali ja imam samo njihove službene brojeve, a njih tamo nema...
-da, ok, super... onda bi bilo najpametnije da sam odem i popravim. hvala. do viđenja.
04/04/03 19:00
-helpdesk izvolite (ugodan umirujuć ženski glas kakav želite čuti preko telefona dan nakon prvog izlaska s njom)
-dobar dan. pri telefonu davor, ja sam kori...blablabla....
-math kažete. da, imamo problema s njima....
-ne, proradilo vam je.
-proradilo je?
-da, sve uredno radi, autentikacija prolazi bez beda.
-aha
-zanima me u čemu je bio problem?
-pa ne znamo
-samo malo, još uvijek nemate pojma o čemu se radi?
-ne, za to trebate razgovarati s NJIHOVIM administratorima (po glasu kužim da joj se ne da natezat samnom)
-ok, ništa. đenja.
04/04/03 20:20
-dobar dan, davor pri telefonu. razgovarali smo prije sat vremena, ona autentikacija na mathu...
-daaa...
-pa jel se zna o čemu je bilo riječ?
-pa gledajte, ja vam ne znam ništa o tome, to morate zvati administratore... (i onda mi ide objašnjavat kak su administratori na pojedinim faksovima zaduženi za svoje servere i da njima na helpdesku ništa ne govore )
-da, ok... ali ja ne kužim kak vi to funkcionirate. (u tom trenutku mi se "redneck pristup" učinio prikladnim) o čemu je riječ? kako ste vi to organizirani? zar helpdesk ne bi trebao znati takve stvari? ovakve stvari se ne smiju dešavati
-(lagano rastreseno s onim slatkim "kaj mene jadnu malu jebeš? to nije bilo u opisu posla" glasićem kaže) da, ali to vam ja ne mogu znati, nitko mi nije ništa javio...
-da, ok, znam da vam to nije posao. ispričavam se što sam na vama iskalio (kad mi već ne može pomoći nek se ne bedira oko toga)
i sad mene zanima o čemu je riječ. kakav je to sustav u kojem helpdesk ne zna i još k tome ne zna tko zna. mislim, prihvaćam da su na helpdesku ljudi koji se ne kuže nego samo čitaju iz manuala, ali da ne znaju koga bi pitali? i to cijeli dan??? pa o čemu je riječ? sigurno su imali stotine žalbi i nisu uspjeli saznati o čemu se radi.
bilo bi lijepo da se javi trash... on je bliži tome svemu.