View Single Post
Staro 21.03.2008., 14:01   #1624
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Gle Lacy.

1. zauzima bezobrazno puno resursa
2. igre sporije rade
3. ne nudi apsolutno nista novog
4. skupa je
5. previse user frendly i nastrojena prema userima pocetnicima i tajnicama.

Sorry to je OS koj cu definitvno preskocit. Vecina vas koji ste ga instalirali rabite PC za surfanje po forumu i gledanje pr0na, ok budimo realni ni ja ne koristim PC za ista puno pametnije, al ono...

Jos je tu i odredjeni postotak usera koji ju je instalirao zato sto je to nesto novo i sexy i ima okrugli start meni i prozirna je i bla bla...

uglavnom shvatio si sto je pisac htio reci, a ja idem nabacit jednu brzu meditaciju i probat novi firmaware za astralnu projekciju.
1. Kao i WinXP kad je izašao u odnosu na prethodnika
2. Da nešto malo ili malo više ovisi kako kome, neki korisnici čak tvrde suprotno. Ono što svi primijete je brže učitavanje posebice ako svaki dan igrate otprilike u isto vrijeme jer Vista prati navike i preloada sadržaj.
3. Nije potpuno točno. Nije uveden novi file system, ali su uvedene neke novine kao gore spomenuti prefetch. Bolji je memory management, task management, audio layer je promijenjen (svaka aplikacija dobije svoj volume), novi kernel, network...
4. Točno, to je i MS shvatio pa je skinuo cijenu. Ne sjećam se koliko je bio WinXP kad je izašao.
5. Ovo je toliko loš argument da ne znam dali ga trebam komentirati. Što bi novi OS trebao biti složeniji od starog? Želiš editirati configuracijske fileove? Kucati naredbe u command promptu? Ako to želiš imaš razne distribucije Unixa i Linuxa ili se vrati na DOS i uživaj. Vista zapravo u pokušaju da neke stvari pojednostavi komplicira starim korisnicima snalaženje. Što je sa OSX? Zar nije njegov uspjeh zasnovan na user friendly grafičkom sučelju koje se vrti na stabilnoj Unix jezgri? Što misliš što ga više prodaje od to dvoje?

Kad sam instalirao Vistu, učinio sam to jer volim kao i večina isprobati nešto novo. Vrlo malo je falilo da ju zbog određene aplikacije i drivera ne koristim. Srećom uspio sam riješiti problem. Jedno vrijeme sam imao dual boot (zapravo još na jednom disku čame WinXP) ali kad sam vidio da mi sve radi ostao sam na Visti i to x64. Gore spomenuti problemi zapravo nisu bili veliki, spomenuta aplikacija ne radi kako treba ni na WinXP a driveri su bili za zvuk na NF4.
Da su problemi nekim slučajem bili nerješivi i da nisam mogao raditi pod Vistom naravno da ne bih ostajao na njoj. Upravo u tome leži najveći problem MS-a. Velike kompanije ne žele ulaziti u rizik da im barem neka od aplikacija koja im je potrebna ne radi. Iz istog razloga dosta ih još uvijek koristi Win2k a slične probleme muči i Linux ali to nije tema ovog threada.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote