View Single Post
Staro 21.03.2008., 05:45   #17
Vasili
Premium
Moj komp

Vasili's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Evo mene opet Do sad su zvučnici normalno radili, partija od onda nisu vidjeli, kontakt se opet gubi pa bi htio to zalemit jednom zauvijek Zanima me jedino ona žica koja ide od terminala za koju ste rekli da se precvika: jel je to neka oklopljena žica ili gola. Nemam baš iskustva u lemljenju i nisam baš uspio skinut stari lem, već sam ga samo rastopio i malo promrdao žicu, ali nema efekta. Probao sam zalemiti s unutarnje strane terminala, ali ne mogu dosegnuti i bojim se da ne rastopim membranu. Ali čini mi se da se kontakt gubi upravo s unutarnje strane, iako je žica zalemljena s vanjske, zato me zanima jel je to oklopljena žica jer se je onda možda unutra precvikala dok ju izolacija drži.

Sad sam ja onda mislio skinut do kraja starli lem (to se radi pomoću bakrene žice, right?) i provuć još malo žicu. Međutim, ne znam kak će to funkcionirat pošto se membrana ipak kreće i možda će žica biti prekratka.
Druga solucija je probat zalemiti s unutarnje strane terminala. Jedino ću trebat napraviti improvizirani nastavak tako da mogu dosegnuti.
Vasili je offline   Reply With Quote