Dočepao sam se HP konfiguracije "Compaq dx7400 MT GV900EA"
Dakle:
Quad 6600
2x1gb samsunga na 667mhz
Samsung 250gb
Intel ploča, Q33 pitaj boga kakav je to čipset, ali sa integriranom intel 3100
Litescribe dvd/rw
čitač kartica
Konfiguracija dosta košta oko 5500kn, ali moji dojmovi su savršeni. Ja sam uvijek patio na velike konfe kao i većina nas na forumu čiftekov Big tower hldanjaci sa min 6 heatpajpova 412cm fana i slično, ali ovo me totalno oborilo s nogu jednostavnošću.
1. Napajanje je liteon 300w i stabilno drži +12V na 11.99 (SUPER) i
nema niti jedan MOLEX, da ponovim niti jedan! Sata je pržilica, sata je disk i još jedan sata za nadogradnju još jednog diska.
2. Disk očito je onaj novi sa samo jednom pločom od 250gb jer je tanak i stoji okomito.
3. Ram normalni jednostrani (samung) na 667mhz neću ni pokušat klokat...
4. CPU, Pazi snagu, stavili su quada na intelovu 3100 grafu tako da komp grizeee
5. Tih je kao suza, hladnjak je normalni bez pajpova, ali tih i steže se sa šarafima. A napajanje 300w ni ne treba neko divlje hlađenje.
6. Hrpa USB-ova napred 3 i iza 6, upravo koliko svakom uber geeku treba i čitač kartica.
7. SATA Litescribe dvd/rw je ono max što se može od optikanera kupit u komp (a da nije blue ray, jasno)
8. Tipkovnica i miš su tipični hp, ružni i jednostavni. Ali dolaze sa konfiguracijom i lijepo zapakirano sve u veliku kutiju.
Jednostavno takvu konfiguraciju bi ja sastavio samome sebi jer ima sve što mogu poželjet, još se stavi grafa neka x1650gt bez napjanja dodatnog i ja sam si htio ostavit ovaj komp. ALI, ušao sam u bios i vidio da ovaj quad se neće moći kloknuti jer nema opcije o mijenjanju fsb-a stoga konfa će u office svrhe. Šteta za to, ali i logično je, napajanje ne bi više opterećenja podneslo.
Jednostavno gledam i divim se kako je ovo jednostavno i dobro napravljeno. Ali zbroj komponenti ne prelazi 4000, dakle brand se plača još 1500kn. To voli neka izvoli požalit neće