View Single Post
Staro 20.03.2008., 17:22   #22
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor pimpinjon Pregled postova
@geniusboy... tvoja usporedba je jednostavno presubjektivna. možda se tebi više sviđa i bolji ti je iphone, al onda barem ljepo napiši zašto a ne nešto tipa

Prvo, imao sam oba mobitela, i samo sam naveo svoja iskustva.... da nisam imao nokiu nebi se ni upuštao u ovu raspravu...
U svim raspravama tipa "ovo ili ono" svi imaju subjektivna mišljenja, zato i netko postavi takvu temu da vidi koliko mišljenja je za jedno a koliko za drugo... Ja sam očito za iPhone, ali sam osim da to samo izbacim i obrazložio zašto...

Ne znam šta nije jasno u mojemu objašnjenju o korištenju SMS-a na oba telefona...
Pa da ti objasnim zašto iPhone:
brzina: na nokii se pri većem broju poruka sve vuče, ulazi u inbox 3-4 sekunde, dok toga kod iphonea nema...

brzina tipkanja: to je jednostavna usporedba... daj mi nekog pošalji tko na nokii n95 makar i s T9 može pisati barem upola brzo ko netko na iPhoneu i ja mu skidam kapu....

Preglednost: nokia kao i svi mobiteli ima svaku porukicu posebno, dok je na iPhoneu to 10 puta bolje napravljeno... SMS-ovi su raspoređeni u grupo po pošiljatelju, a unutar tih grupa se one vide kao npr razgovor na MSN-u...

Pa sad ti reci da ovo nije preglednije od nokie:
http://www.gearlive.com/blogimages/g...sms_medium.jpg

Ovako, ja definitivno ne govorim da je Nokia šit, da ne valja ili ne znam šta... Mobitel je nakrcan s funkcijama i to svaka čast.... ima definitivno više funkcija, fenomenalnu kameru i sl.
Ali jednostavo, postoje neke stvari koje su toliko sitne da bi čovjek rekao da ne mogu praviti razliku, ali u svakodnevnom korištenju ti jednostavno dopizde....
Recimo, tipka sastrane na iPhoneu za paliti i gasiti zvuk... to izgleda toliko bezvezno, ali dok ne probaš ne možeš shvatiti koliko je to važno i korisno...
iPodovi su nadaleko poznati kao najbolji ta reprodukciju glazbe što zbog jednostavnosti sinkronizacije s računalo, preglednosti i sl.. mislim da se jednosavno iPod na iPhoneu ne može uspoređivati s onim playerom na nokii....

No, čovjek je ionako odlučio, pa mislim da su danje rasprave nepotrebne... nadajmo se samo da bude zadovoljan odabranim i da mu neće biti žao....

NHF

eluminer je offline   Reply With Quote