..da i ja nešto napišem kao bivši vlasnik x-fi gamera i sadašnji audigySE-a...ovisi ti najiskrenije samo o tome koliko love imaš..ja sam kao i joolka iskeširao 799kn,tu negdje..za retail x-fi gamera i prodao sam ju za 500..jer mi je falilo para za moj komp..ne znam..da nađeš polovnu x-fi music,bila je jedna za 450kn na newsima..sa garancijom..pogledaj..
..ako ti treba samo za mp3ce i igre..i
AudigySE ti je odličan izbor za 150kn..evo sa updateom drivera podržava i EAX 4.0..daleko je to od X-fi music, i gamer modela..ali i cijenom je 4x jeftinije...i više...a ipak mislim da nije zvuk 4x gori..odnosno bolji..
x-fi gamer ti je low-profajlača..sa nešto manje ulaza nego music,ali sa potpuno istim softwareom i mogućnostima..išlo se na to da gameri znaju cijeniti low profile..šta se meni i dogodilo sa AudigySE-om..preko nje mi ide PATA kabel za pržilicu..inače da je full profile card bio bi mi kabel prekratak.. no to je već za drugu temu..zašto ASUS stavlja PATA na dno ploče..a prža je na vrhu towera..

..
..nešto sam također gledao..x-fi gamer,music ti imaju Dolby 5.1 za DivX,DVD akceleraciju a AudigySE nikako ne mogu natjerati da radi u 5.1 modu u DivX reprodukciji..pokušavao sam sa svim živim,od AC3 filtera nadalje..i ništa..samo 2.1...stereo i woofer...
možda ne znam podesiti..al eto..savjetujem ti jedan ogromni

i čitanje reviewa prije kupnje..davanje 700kn za zvučnu..ili 600..nije mala stvar..uvjeravam te ipak za 150kn..AudigySE..i predovoljna kartica..a razlika je ogromna sa onboard Realteka..
opet sam odužio...užas..