View Single Post
Staro 20.03.2008., 12:25   #32
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Ne, nisam strucnjak niti se za takvog smatram...ali ne kenjam i ne preporucan neprovjereno, ne kopiram forumske preporuke, ne ravnam se po trendu i ne postam samo da bi imao više postova...kao neki.
Imaš i tu i tu...tu imaš i koju slikicu Ako ti je previše za citati, mogu ti probati objasniti u kracima crtama.

kao sto sam i ciljao nemas nista sto bi objasnilo prednosti useru kod PFC napajanja. proizvodjaci su na to prisiljeni europskom direktivom i mogu biti samo sretni sto ima neukih usera kao sto si ti koji ce to nekome preporucivati kao obaveznu opremu (koja ce mu ne, uciniti komp sigurnijim) i tako im olaksati prodaju nesto skupljih napajanja dok je cijela ideja da elektricna mreza bude bolje iskoristena (opet ne za usera, njemu je sve isto kao i potrosnja) i izlozena manjim pritiscima.
a procjecnog usera cisto boli k za elektru, ionako ce ju vlada prodati strancima uskoro.
to nije nesto lose ali isto kao RoHS koji proizvodjaci u zadnje vrijeme tako ponosno isticu na kutijama proizvoda za krajnjeg usera ne znaci apsolutno nista i nikako ne moze biti faktor koji odlucuje da li neko napajanje valja ili ne.

a ono o o kopiranju forumskih preporuka i slijedjenju trendova se (nadam se) nije odnosilo na mene jer ako je....vise u krivu nisi mogao biti ni da vristis kako je nebo ljubicasto a rode donose djecu.

btw, vjerujem da ti je kao i meni pun kurac ovog fortrona i njegovog dizanja u nebesa ovdje na forumu ali to sve nije razlog niti opravdanje da se pisu budalastine
greg SE je offline   Reply With Quote