Citiraj:
Autor Gabre
šp čemu vam bookshelfi zauzimaju manje prostora nago neki samostojeći zvučnik?
ako oćeš da pošteno svira, mora imati svoj stalak, a znači s time i jednako prostora kao i floorstander...
svi se tu čudite zvučnicima od 1500kn ko pura dreku kako dobro zvuče, a što bi onda rekli za zvučnike od 15-20000kn, a da ne govorim o ciframa od 500 000 kn za par zvučnika... (imao sam prilike jednom takve i poslušati, Wilson Puppy, 500 000kn  )
|
Fleks ti je objasnio odnos bookshelf/floorstand..
Ne cudimo se mi ko pura dreku, nego je stvar jednim dijelom psiholoske prirode. Od takvih malih zvucnikane ocekujes nista, odnosno podsvjesno ih podcjenis. I kad te u potpunosti razuvjere onda slijedi efekt WOW.
Kod većih i skupljih ocekujes da dobro odradjuju svoj posao i kad ih cujes, i kad je to ok, wow efekt je manje izrazen nego kod ovih prvih.
Kod high end (>100k kn) ocekujete brda i doline i kad to ne dobijete( jer ocekujete previse) onda se pomalo razocarani..
Naravno ovo je moje vidjenje pojedinih situacija, naravno to ne mora uvijek biti tako.
napominjem da ne govorim napamet, cuo sam dosta sistema..i jeftinih i high end.
Nadam se da razumijete da proporcijonalno povecanjem cijene sistema, povećanje kvalitete ne ide tim korakom. znaci sistem od 40k kn nije duplo bolji od onog od 20 k kn..Ali tako je i u većini stvari..zar ne?