Što bi bilo najbolje uzeti od sljedećeg? Malo sam se izgubio u cijeloj temi s obzirom da svatko hvali svoje, a ja nisam isprobao niti jedan cooler osim stocka, pa ne znam što uzeti za hlađenje mog C2D koji će naravno biti OC-an još više nego sad sa stockom. Konkretno, evo dileme:
ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro
SCYTHE KATANA 2 SCKTN-2000
Scythe Shuriken - SCSK-1000
Dakle, uzeo bih sigurno nešto od tog troje, vjerojatno već sutra, pa mi ponudite rješenje. Sva tri coolera se jednostavno montiraju na matičnu (bar teoretski, jer scythe ima nožice kao i freezer samo se naknadno trebaju namontirati na cooler i onda samo zabosti u matičnu) i to mi je važno, jer mi se ne da skidati matičnu kako bih stavljao dodatne pločice sa stražnje strane. Razlika u cijeni je oko 60kn između najskupljeg (katana) i najjeftinijeg (freezer) što nije neki pretjerani novac, ali opet jest ako je razlika u temperaturi 1 stupanj. Važna mi je i glasnoća, a sudeći prema review-ima scythe je nešto tiši (bar se oko toga recenzenti slažu) dok se pak rezultati u temperaturama jako razlikuju od recenzije do recenzije, što zbog različitih procesora i matičnih, tako i zbog različitih metoda testiranja pa sam zato malo neodlučan