Ovako, imao sam iPhone, pao mi je na pod i razbio sam ga.... tada sam kupio N95 8GB... nakon 2 dana sam je prodao i kupio opet iPhone...
E sad, koje prednosti ima jedan, a koje drugi:
Prednosti N95 8GB naspram iPhonea:
GPS
5MP kamera
jači zvučnici (puno jači)
i.... hm, to bi bojim se bilo to od važnijih prednosti
E sad, iPhone:
imaš samo 2MP (ali, to nije 2MP koje si viđao na običnim telefonima... slika ti je recimo malo lošija od onih 3.2 MP s U600 recimo)
nemaš GPS nego samo google maps i onaj locate me s 1.1.3 firmwarea koji ne radi u HR, ali sam čuo da s 1.1.4 radi...
Wi-Fi:
imaju ga oba, i na net mogu oba... e sad, surfanje na iPhoneu i na N95 je kao da uspoređuješ putovanje s Mercedesom i fićom... na n95 je surfanje i upotrebljivost interneta svedena samo na spomen istog.... surfanje s iPhoneom je vjerojatno najbrže i najjednostavni što na mobitelu može biti...
nadogradivost iPhonea naspram nokie je neusporediva pogotovo po izlasku SDK-a, a da ne spominjem 2.0 firmware koji će izaći u 6mj i biti softwareska revolucija za iPhone...
Sad manje bitne stvari:
Brzina pisanja, pregledost poruka, slanje, primanje i sl.:
Nokia: ko i svi drugi mobiteli, čak i gore zbog zgusnutih tipki
iPhone: od 1 - 10............ 999999999
Vidim da se tu spominje nedostatak MMS-a i sl. na iPhoneu... Informacije radi, MMS je riješen nedavno i može se i slati i primati...
Istina tu je i ograničenost Bluetootha na komunikaciju samo s slušilicama i slično, ali to su sve stvari koje se tiču softwarea i bit će kad tad riješene...
I jedna veoma važna napomena.... nokia n95 8gb i njezina brzina kretanja po menijima, pregledavanje slika i slično je barem 20 puta sporije, nepreglednije, kompliciranije i gluplje nego kod iphonea...
Komunikacija sa računalom... definitivno na strani iphonea...
Kvaliteta izrade je milijun posto na stvani iPhonea jer je čvršći, ne škripi, i jednostavno kvalitetnija... Nokia je plastična cigla na klizanje....
Vidim da je netko spomenuo display na strani nokie...

sorry, ali ne znam na koju to foru... po čemu??? veličini, kutu gledanja.... ekran iPhonea je kao slika, veći je, veće rezolucije, većeg kuta gledanja a da ne spominjem da je touch...
Tu je još milijun malih stvari koje su definitivno na strani iphonea, a koje ćeš sam vidjeti....
Da rezimiram:
Nokia N95 8GB: poslovna mašina full nakrcana s hardwareskim mogućnostima koje definitivno nisu softverski popraćene i cijeli mob je usporen u 3 pikse marmelade....
iPhone: mašina bez GPS-a i 3MP manje, koja pri tome super izgleda, upola je tanja (tak da se ženske ne pitaju po cesti jel ti to kita ili nokia n95..

)
i opremljena softwareom koji svaki dan poboljšavaju ljudi diljem svijeta, a koji izvlači maksimum iz telefona a pritom ne trza ni u kakvim operacijama na mobu....
P.S.
Prvo da naglasim, ja uspoređujem N95 8GB je običnu N95 je glupo uspoređivati...
Drugo, imao sam oba navedena mobitela i ne uzdižem iPhone (barem ne nezazluženo)

...
Nadam se da sam ti pomogao i da ćeš izabrati iPhone.... Jedini razlog zbog kojeg to nebi učinio je da ti je GPS prijeko potreban, da ne možeš odoljeti 5MP fotiću (koji je definitivno fantastičan) ili da radiš u nekom okruženju gdje ti bi touchscreen stvarao probleme i previše se oštećivao... (tipa da si mehaničar ili radiš na baušteli..)
Ako to nije slučaj, onda nemaš šta razmišljati....
EDIT:
Vidim da se spominje baterija...
Ovako, iPhone:
s jednim punjenjem se mogu pogledati recimo 4 filma ili recimo 5h razgovora uz istovremeno surfanje... (isprobano...
Bez mrdanja po njemu, uključen dan i noć, 4 dana....
E za nokiu znam samo s prčkanjem po njoj, a to ti traje možda kojih 1-2 sata više nego iphone...
Ako imaš kakvih preciznijih pitanja u vezi jednog ili drugog cimni me na MSN...