radim neki projekt: mjerac temperature fluida i regulator iste.
radi se o manjem spremniku od kojih 10ak litara, u koji bi bila umocena sonda PT100 i grijač za zagrijavanje iste.
za hladenje bi koristio vanjski izvor vode koji bi tjerao hladnu vodu kroz nekakve bakrene ili slicne cijevi i time hladio ovu topliju (znaci umoceni sistem cijevi u onu posudu od 10ak litara)
vanjski izvor ima svoju pumpu i njega bi regulirao samo nekakvim elektricnim ventilom, a voda iz manjeg sustava bi bila tjerana zasebnom pumpom.
pitanja:
sad, mene zanima kako kalibrirati wheatstonov most da daje upotrebljiv napon? mozda neku drugu metodu koristiti? drugu sondu?
kako izvesti davanje referentne vrijednosti napona (preracunato u toplinu) koji bi se doveo do komparatora?
da li postoji chip koji bi u sebi imao a/d konverter, komparator i kontroler kojeg bi iskoristio za paljenje tog grijaca i pumpe tog manjeg sistema.
sta se tice led displaya, na njega sam imao ideju ispisati trenutnu temperaturu, i (mozda) pomocu drugoga (koji se da podesavati) podesiti referentni napon za odredenu temperaturu
znam da je to sve malo komplicirano, ali eto.