Vako, da se javi i neko ko zna šta su pravi ćevapi
Banjalučki su u pločicama (ekvivalentno 5 komada sarajevskih). Ne znam gdje se u Banja Luci mogu pojesti dobri ćevapi jer ne izlazim u Banja Luci baš često.
Sarajevski su svaki za sebe i naručuju se petice i desetke (5 ili 10 komada). U Sarajevu su najbolji ćevapi u ćevabdžinici Željo (ime dobila po istoimenom FK), ima dvije roštiljnice jako blizu jedna drugoj. Nalaze se na baščaršiji. Dobre su im i sudžuke (posebna vrsta kobasica).
U Doboju su najbolji ćevapi u Rogu i Flamingu, mada meni opet najbolji u Rogu (zanatski centar).
Eto čisto da znate gdje da jedete ako se nekada zateknete u nekim od ovih gradova (ako se zateknete u BL ili DO meni se javite pa zajedno odemo

)
BTW U Sarajevu su ćevapi bez svinjetine i imaju drukčiji ukus u odnosu na ove ostale, ali su najbolji (najsočniji, fino začinjeni, ma treba ih probati,...).
@
Jerry Drake Lepinja se pravi od hljebnog tjesta (isto tijesto kao i za domaći hljeb). Ono što je čini posebnom u odnosu na ostalo pecivo je priprema prilikom pečenja ćevapa. Dok se ćevapi peku lepinja se grije na roštilju i zaljeva. To čime se zaljeva je: voda u kojoj je skuhana goveđa kocka za supu, rebra i "plećkice" goveđe. To se fino skuha i time se lepinja zaljeva dok se grije na roštilju.