View Single Post
Staro 19.03.2008., 15:28   #9
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
kad se sjetim prosle zime...danima svi cujemo neke zvukove po noci u kuci ali nikako ne mozemo odrediti odakle dolaze. nista glasno ali tu je, po danu necujno - po noci kada je sve u tisini pojavljuje se. doslovno kao da se nesto u zidovima cuje. duhova nema, nova kuca a i nije na indijanskom groblju dakle uzrok mora biti nesto sto se da sjebati
ali dani prolaze i nista novo se ne otkriva. onda jedne noci ne mogu spavati, stalno cujem to neko vibriranje i poludim i pocmem traziti krivca. na kraju zavrsima na tavanu i skuzim da je u mikrotik kanti prozujao vent na napajanju i kako je uza sam dimljak koji nema poklopce na otvorima zvuk kroz njega prolazi cijelom kucom i tako se dobija taj efekt "izlaze iz zidovaaaa"

zamjenio sam ga nekim starim isto 80mm izcupanim iz davno pokopanog napajanja. eno ga veselo zuji i dan-danas. no taj vent je barem imao opravdanje sto je prozujao, napajanje je staro compaqovo staro barem 10 godina i s tko zna koliko sati rada. to su bila vremena kad su se takve stvari pravile da traju a ne kao danas
greg SE je offline   Reply With Quote