Citiraj:
Autor srale7
ne treba ocekivati cuda..
|
Ovisi kaj je kome cudo.
Na nekoliko mjesta se vodila rasprava o tome jeli bolje aluminijsko, celicno, drveno ... kuciste, pa su se stavljale brzine prijenosa zvuka po raznim materijalima itd.
Niko nije spomenuo povrsinu, a ona igra bitnu ulogu u stvaranju buke. malo kucista ima kvalitetno rijeseno stavljanje bocnih stranica, nego se svi manje vise naslanjaju na okvir. Na taj isti okvir su cesto prisrafljeni kavezi za diskove. U te kaveze se diskovi stavljaju ili srafanjem ili kojekakvim plastikama koje sluze iskljucivo za montiranje bez alata.
Disk ima pokretne dijelove, a sve kaj ima pokretne dijelove ima neke vibracije. Neki diskovi imaju te vibracije izrazenije, a neki manje, ali svi ih imaju.
E sad s tim gumama se vibracije smanjuju gotovo na nulu i jedan neugodan izvor buke je eliminiran. Od diska do diska ovisi koliki udio buke stvara vibracija, a koliki sam disk, tak da se neki diskovi stisavaju puuuuuuno, a neki manje.
Meni osobno je buka smanjena jako, tak da ne cuejm diskove ni malo (a ni cijelu kutiju), tim vise kaj sam tek nedavno stavil stranice i sve porinul ispod stola.