Tih kamenova imaš posvuda po levelima ali određene signove možeš samo na određenom kamenju naučit i da samo na tom kamenju ih možeš naučit, bar kolko ja znam...
U chapteru 2 već moraš imati Ard (naučiš ga u podrumu Kaer Mohrena), Igni (Mislim da je on u kripti u epizodi 1) quen (u špilji močvari) a mislim da je i yrden čak tamo u močvarama negdje, axii ti dođe IIRC u trećem poglavlju... Ja sam uglavnom samo ard i igni razvijao, posebno igni...
Magije one od lika kupiješ kod levelupa kao i fighting skilove ali imaš zahtjeve u inteligenciji itd prije nego možeš otključati više levele, makar i imao silver ili gold žeton ako ne zadovoljavaš zahtjeve nećeš moć otključati to...
I neke sposobnosti se mogu samo mutagenima otključati - to su ti posebni potoni za koje mora ubit uniqe pritvnike kao npr onu bogomoljku pa vukodlaka itd... Naravno nemoraš ti te monstere nužno ubit svaki put...
Ja sam završio inače na najlakšoj i srednjoj težini, treći put mi se nije dalo igrati pa ću to neki drugi put kad zaboravim levele pa mi bude opet interesantno i da skoro pa da nije bilo crasheva nakon 1.2 i niti jedan BSOD nije bio a rije mi je znalo sasut sve svako malo...