View Single Post
Staro 16.03.2008., 10:27   #433
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Sorry stari, ali definitivno ima bandinga na tvojem monitoru, sudeci po fotografijama. Nije to neka mudrost. Ak se na gradientu vidi, onda ima, a vidi se. (Osim ako sam browser ima nekakav colour profile, a ja toga nisam svijestan). Nije banding ovdje jako jako izrazen, ali se vidi i mogao bi smetati profice koji rade sa gradientima. Otrpilike kao na mom Dell 2407WFP-HC van defaultnih postavki. Vjerojatno si i ti smanjio brightness pa je taj banding postao uocljiv. Tako je s vecinom PVA. Na defaultu savrseno, a sto je dalje od default postavki to ima vise mana.
Pozdrav estugarda. Evo izvrtio sam ponovno sve testove i to više puta. Zaključak je slijedeći: Bandinga IMA ali samo pri određenim postavkama slike i nije jako izražen. Zanimljivo je da ako držiš kontrast na 76% brightness možeš smanjiti na 0% ili staviti na bilo koji postotak i bandinga NEMA. Isto tako postoji još nekoliko kombinacija u kojima se banding pojavljuje i još toliko u kojima ga nema.

Stvarno bih želio objektivno napisati dojmove o monitoru pa zato kažem slijedeće: Do sada sam radio na CRT monitoru sa najboljom katodnom cijevi: Mitsubishi Diamondtron i boje su bile definitivno BOLJE nego na ovom monitoru, ali moram reći da usporedbom TN panela i ovog monitora, čitljivost, boje, kutevi, sve je na strani Lenova. Ono što me pomalo smeta (a to je bilo rečeno na puno foruma i prije) je da slika izgleda dosta "spaljena" ako želiš da ti bijela boja doista i bude bijela jer jednostavno za moj ukus previše blješti. Trenutno brigtness držim na svega 5% ali to je stvar ukusa i netko voli blještaviju sliku, ja sam mišljenja da pri dugotrajnijem radu za monitorom počne smetati.

Znači uspio sam dobiti sliku bez bandinga sa zadovoljavajućim bojama (malo sam i smanjio crvenu, činilo mi se da je malo prenaznačena na tvorničkim postavkama) i svim ostalim aspektima slike odličnim.

Zato evo nekih mojih ocjena:

- IZRADA: 5 (kvaliteta plastike, postolja, izgled sve odlično)
- ČITLJIVOST: 5 (pri standardnoj rezoluciji i veličini dpi-a)
- GEOMETRIJA: 5 (savršena - tu je LCD daleko bolji od starog CRT-a)
- KUTEVI GLEDANJA: 4,5 (na CRT -u je to ipak savršeno to treba priznati)
- BOJE: 4 (crna je odlična, pomisliš da si ugasio monitor ali na bijeloj bi se dalo poraditi pri slabijem osvjetljenju, u svakom slučaju zadovoljavajuća ocjena)
- PIVOT: 5 (jednostavno odlično. software radi super, automatski rotira sliku bez ikakvih problema, pri okretanju ekrana na vidjelo izlazi kvaliteta kućišta koja odaje dojam "trajanja" idućih 20 godina)
- USB HUB: - NEOCIJENJEN (naime kod mene na računalu pravi problem, kada je uključen računalo se neće ugasiti već se umjesto gašenja resetira. Nemogu dati negativnu ocjenu jer imam staro računalo i stari bios (još guram northwood-a pa mislim da drugi korisnici ne bi trebali imati isti problem ali svakako molim ostale vlasnike da provjere isto. Znači hub mi radi ali ako ostane spojen na računalo pri gašenju ga resetira.

- ZAKLJUČAK: Ovo nije najbolji monitor koji novac može kupiti ali za malu razliku u cijeni između njega i TN-a mislim da predstavlja dobru kupnju.

P.S. Igre nisam stigao testirati, napraviti ću edit ovoga posta kada uspijem.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote