Pozdrav pc expert ekipi.
Trebao bi iskustveni savjet. Slažem si novo računalo koje će služiti prvenstveno za CAD (Autocad, allplan) te ne tako rijetko i za Cinemu4D i ine 3D aplikacije te treba biti APSOLUTNO najtiše moguće!
Pošto komp mijenjam svakih 5-6 godina uzeo bi nešto pošteno. Red veličina 6000Kn bez monitora. Sad, sa dobrim argumentima može cijena ići i gore...
Ja sam iz generacije modera kada nije bilo jednostavno nabaviti round kablove te smo ATA100 kablovima razdvajali "žilice" i spajali ih namanjim vezicama...dakle, poanta je...neznam više što se "fura".
Pročešljao sam search i fakat ima gro dobrih savjeta od svih...no htio bi imat u svom topicu sve na hrpi.
Ono što sam pročitao, saznao i skoro pa odlučio su slijedeće stvari:
- Pasivni cooler na procu. Pretpostavljam NinĐa...mrak je!!
- Pasivni na grafičkoj
- Kućište, front ili top USB utori, diskovi da se uguravaju sa boka. Vidim da se hvali Coolermaster RC-690 i nije loše, može proći. Da nije zrupano mrežicama, da ima filtere za prasinu ..itd...primam sve savjete.
- Stavio bi na bokove noise dump materijal, pod obavezno. Spreman sam riskirati koji stupanj gore za tišinu.
- Napajanje....što tiše..tiše..tiše...
- Proc...da ždere sve pred sobom al opet da nije najskuplji na tržištu.
- Grafa...isto ko i proc...razumno al da je se mala djeca boje..

)
- Disk..pretpostavljam SATAII...500Gb ce bit dosta...ili mozda raid...RAID me totalno preskočio, slabo znam o njemu, prednosti...iskustva...
- Kablaža...hmm...da režem ATA100 opet?

))
- Matična..naravno, pasivni cooler na GPU...ostalo...aa..da je šarena?!

)
Eto, molim za komentare, linkove gdje je već nešto konkretno objašnjeno, savjete....
Cool bi mi bilo kad bi mi preporučili dučan di bi mogo sve odjednom uzet...da, to bi bilo coool. No nemora...
Ak sam kaj zaboravio...nadopišem...puno hvala svima koji odvoje malo vremena i udjele djelić svog bogatog iskustva
BTW: Ko je danas slučajno bio u Linksu oko 14h mogo me je prepoznati...ja sam onaj kojeg su pokušavali odvojiti od Coolermasterovog Cosmos kućišta jer sam ga zagrlio, vrištao na sav glas: "ŽELIIMM..MOOJEEE" te slinio po njemu...pa se ispričavam ako je neko vidio tu ogavnu scenu. Kako je dobro, kako se stranice otvaraju, kako su tapecirane...sve na klik...ma ne...
Kupio bi si ga ODMA...ALI....preveliko je i ne stane mi pod stol...previše košta da se guram s njim i udaram ga koljenom...

((((((
Ako neko zna za case sa svim featureima ko kod Cosmosa samo da je manje..odma uzimam.