Kako kažu, bolje se roditi bez ku..a nego bez sreće.

Sad, što se tiče profića - mislim da oni koji trebaju monitor isključivo za rad te im konfornost uporabe direktno utječe na rezultate, nikako ne bi smijeli kupovati monitor na preporuku. Korisnici koji rade toliko osjetljive stvari da im manji banding ili neka druga popratna negativna osobina lcd panela može zagorčati život trebali bi obići svaki monitor koji dolazi u obzir kod odabira. Naravno, to govorim iz razloga što neće svakome smetati iste stvari i neće im smetati jednako. Isto tako, neće se svakom svidjeti osobina monitora koja se sviđa nekom drugom i opet - neće im se svidjeti jednako.
Takvi korisnici si najčešće mogu priuštiti i skuplje monitore, te to ne doživljavaju kao jednokratni trošak već kao ulaganje. A takvo ulaganje bi trebalo podrediti vlastitom ukusu te traganje za panelom "po mjeri" odraditi vrlo detaljno.
Lenovo bih pak osobno rangirao drugačije. On je relativno povoljna ulaznica u svijet "kvalitetnijih" panela. Osobno sam ga uzeo jer sam još uvijek amater te ne zarađujem za život primarno designom, već sam prefesionalno miljama daleko od te struke. A ipak mi je bilo dosta TN-a, te je dotični Lenovo preporod za mene, a nije mi isušio džep. Što je bitna stavka kad neznaš hoće li ti monitor vratiti ulaganje, i hoćeš li ga uopće stići koristiti u mjeri kojoj bi htio...
Tako da je Lenovo ipak
budget quality proizvod, ne striktno namjenjen profesionalcima, već svakom tko želi kvalitetu za svoje oči.
Svi dojmovi koje sam o monitoru iznio su moj osobni dojam koji je ponajviše baziran u usporedbi sa TN-matricom. Profi lcd monitor josh nisam imao, te o kvalitetama Lenova spram Eiza i sličnih ne mogu suditi. Imao sam dosta CRT-a
profi on budget namjene i po meni je ovaj panel bolji. Nemam još oko za sve profi mikro detalje, no čine mi se daleko boljim oštrina, fokus i mirnoća slike.