Zbilja, sto je s prostorom za WEB site. Svaki provider ga ima. Je li nekom poznato kako to pitanje rjesiti s Xneta. Naime, DTnet fake HT daje 5 MB prostora, mogucnost FTP, minimalno sto treba za osobne neprofitne stranice. I tamo imam svoj site i bio sam zadovoljan. Sada vidim, prelaskom na kabl kako ne mogu pristupiti HTnetu preko kabla. Moram roniti iza kompa, prikljucivati klasicni modem, i logirati se kao mali korisnik.
To bas i nije zgodno cesto ciniti, pogotovo, ako site nije bezveze, tipa bljak, treba ga odrzavati, provjeravati i mijenjati sadrzaj i linkove. Nigdje nisam cuo kako Xnet misli postaviti ili ima slican server, a to je zbilja minimalna investicija.
Ne primjecujem niti kod pretplatnika neke price o tom, samo neutazivu zedj za downloadanjem svega i svacega - tipa: broj sekundi u mjesecu puta kbps!
O free stranim davateljima ove usluge moglo bi se pricati. Uglavnom, bili su u redu do prije dvije godine, a onda je sve poslo niz brdo. Jest - postoje doduse sasvim pristojna mjesta, ali za njihove gradjane, sto je uostalom i logicno. Toliko o informatizaciji u Hrvata. Recimo, ne postoji uopce free brojac posjeta. Ali zato imamo bezbroj umisljenih faca, komp. magazina, providera tipa - visim na HT.
Kako nisam vec odavno akademski gradjan, pa nemam prostor na nekom faksu, jednostavno mi je Xnet jako relativan. Pa i ne gutam mu bas bandwidth, uglavnom pisem po forumima, news grupama i jedino mi se to isplati sto mogu biti dugo online. I kod HT sam radio isto, ali me je nekoliko desetaka kb prometa znalo kostati nekoliko sati dnevno. Zar da trazim prostor po njemackim ili ruskim serverima?
Mozda grijesim, zna netko vise?