Citiraj:
Autor njuskalo
Manual focus requires a lot of
guesswork[/B]
|
To je vrlo subjektivno sto je nekome lako ili tesko. Jedno je komentar nekoga koji oblikuje prvu impresiju u par dana rada i tebi kojem ce upoznavanje nakon mjesec dana vec mehanizmom navike sasvim drugacije izgledati.
Citiraj:
Autor njuskalo
ovaj plasticni utor za stativ me najvise plasi(cura studira animaciju i kamera ce cak u vecini slucajeva radit na stativu)
|
Nista strasno kao ni vecina stvari za koje se brines :
Nemogu 100% znati dal moze S8000, ali ima dosta cak i jeftinijih koji mogu staviti nastavak adapter ili kompletan okvir. Kazes da ce raditi stalno sa tipodom. Onda izmjenjivi studer stavis trajno da ti stoji na aparatu i samo klipnes na ostatak kad ti treba. Nit ce ti smetati nit ces znati da je na aparatu. Kazem,mozes i sa nekim adapterom to srediti, ali 3x jeftiniji aparati sa plasticnim normalno se skidaju i ako pazis nije da ces imati pire od plastika na svakom skidanju. Cesto puta ima i alu podrsku pa nije da plastika kompletno trpi stavljanje i skidanje.
OK, RAW zamjeram sto nema, ali nemoj se "ukopavati" na taj nedostak koji tebi uopce nebi morao biti nedostatak. RAW opet ima svoje zahtjeve i nacin baratanja, sto opet od tebe trazi dodatne prilagodbe. Postoji doduse Fuji kojeg sam primarno imao na umu ali se nisam mogao sjetiti modela. Mislim da ga Segregator ima, pa nek se razvratnik javi i pohvali svoju kameru
Imao sam je u ruci i kamera je prekrasna. To je bas ono sto bi ti trebao uzeti :
S6500fd
Apsolutno prekrasne slike radi, manualno blendiranje je krema kreme. Ma sad kad sam ga se sjetio, vise ni o jednom nezelim pricati u tvom slucaju! Sto je najbolje,
jos ga ima kupiti kod nas. Kao sto vidis ima i RAW i nemoj se samo hvatati za izostajanje stabilizacije. Provjereno neces imati zbog toga problema sa ovim modelom.
Citiraj:
Autor njuskalo
i jos jedna stvar na koju se nisam uopce obazirao a sad sam se sjetio barem pitat-dal postoji na ikojoj kameri neka vrsta streaminga na komp,u smislu da se kamera spoji na komp i prek nekog programa(obicno adobe premiera) se slike okidaju i automatski importaju(jako korisna stvar u animaciji)?
|
Hm, ovo bas nisam siguran koliko sam te shvatio?
Citiraj:
Autor njuskalo
PS. i definitivno,ne trazim fotic za manje od 4000kn jer kao sto sam reko,nisu njezini novci a za razliku nebi dobila ama bas nista osim vjerojatno malo losijeg(jeftinijeg) fotica...
|
S6500fd i tocka! Sebi ces napraviti stetu ako to ne uzmes.