Citiraj:
Autor flare
eh, sad sam se sjetila...da li je istina da će meso omekšati i neće biti žilavo ako se stavi da stoji u mlijeku ?
i dajte mi par recepata za neke fine čušpajze...kelj, poriluk i grah znam skuhati
za dorucak sam jela tost s jako finim pekmezom od malina i bresaka  ...a kaj ce biti za gablec ne znam...mozda gablam samo pecivo i jogurt 
|
Koje meso ? Najbolje ga je potopiti u ulje u Tupperware posudicu i ostaviti u friđu dva,tri dana pa onda spremaj kako ti drago.
Čušpajz od raznog povrća s piletinom i noklecima : grašak, mrkva i krumpir na kockice po želji, dva lista kelja na rezance, dva batka ili jedna prsa od piceka.
Sve zajedno kuhaš u osoljenoj vodi do ne omekša. Izvadiš dio povrća i zmiksaš ga u mikseru i vratiš natrag. Izvadiš meso, odvojiš od kosti, skosaš na sitne komadiće i vratiš natrag. Napraviš niklece od : 1 jaje i dvije žlice oštrog brašna, zamutiš i ubacuješ noklece s žlicom u kipući čušpajz. Na kraju zagustiš s malo slatkog vrhnja, posipaš peršin listom i nabaciš mrvicu ribanog muškatnog oraščića.
Može i vezija s crvenom paprikom i to ljutom i komadićem suhog špeka koji se kuha od početka.
Javi kak je ispalo