Citiraj:
Autor estugarda
O tome se i radi. Svi mi zelimo maksimalno dobro, ali to ne znaci da to mozemo dobiti. Za 6,5k kn neces dobiti savrsen monitor (ako trazis vece od 19"), ali mozes dobiti pristojan i iskoristiv monitor ako mozes otrpjeti koju manu. Granica savrsenih monitora je 9-10 kn i odnosi se na IPS monitore, ako zelis veliki radni prostor.
|
Da, toga sam se i bojao. Btw, nije ni IPS takav kakvog se na PCE Forumu mahom prikazuje. Hebes IPS kojeg prethodno moras provjeriti. Hebes Mercedes kojeg prethodno moras provozati da vidis je li sve zasarafljeno. Tim vise, sto citam na recenzijama da "time sto je matrica IPS - znaci da je vjerojatnost neispravnog gradienta manja", a ne i da je problem gradienta konacno uz rame CTR-a.
Citiraj:
Autor estugarda
|
Pogledao jos prije. Izvrstan pregled.
Citiraj:
Autor estugarda
Nadam se da si nesto krivo shvatio, jer ako vidis pixele u stvarnosti, ne gine ti pregled kod okulista, a vjerojatno i kod neurologa.
|
Vidim ih u stvarnosti, na monitoru. Vidis li ti tocku na i? Ako DA, vidis jedan pixel. Stvarnost oko sebe, medutim, jos uvijek ne vidim u pixelima
Citiraj:
Autor estugarda
Ne znam tko vam je usadio tu pricu sa kvarenjem vida manjim dot pitchom. To ne stoji. Druga je stvar sto su defaultna slova u windowsima ponekad premala za mali dot pitch. Ako su premala; to se promijeni u 3 clicka.
|
Da li bolje vidis na bijelom papiru - crnu vlas ili crni konac? Zamisli da moras ovim dvama elementima na neki nacin manipulirati. Ako ne zelis da kazem da to moze utjecati na vid, pitat cu te onda koji ce te prije dotuci?
Citiraj:
Autor estugarda
Ako iz nekog razloga ne zelis mijenjanti defaultne velicne slova/icona/menua za citanje i surfanje ti je bolje ostaviti stari monitor ili kupiti neki dodatni lcd jeftinjak nego zbog straha od malog dot pitcha kupiti losiji radni monitor sa vecim dot pitchom.
|
Mozda je ovo stvar osobne preferencije i/ili navike, no ja ne smatram vece zrno manom, vec prednoscu. Ali ne vecim od 0,27. To je prema mom misljenju i iskustvu optimum za one koji sate i sate pozorno gledaju u monitor.