View Single Post
Staro 11.03.2008., 10:16   #2
Vorty
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Arrow 21" LCD Samsung SyncMaster 214T

Dragi PC Eksperti,

vec treci dan citam o LCD monitorima. Naime, moju tehniku nagrizao je zub vremena i odlucio sam je obnoviti. Kompletno.

Trenutno koristim 17" CRT na 1024x768 i bilo bi smijesno da u 2008. ponovo kupujem CRT (vecih dimenzija). No, isto tako bilo bi smijesno da s konja predem na magarca. Govorim to zato, jer vidim da je mnogo kriticnih tocaka oko LCD-a, s kojima se korisnici CRT-a nisu morali opterecivati.

Buduci da racunalo koristim za graficku pripremu, obradu fotografije, Web i uobicajene poslovne aplikacije, zagovornik sam 4:3 omjera i vece tocke. Smatram da je Samsung 214T (21", 1600x1200) monitor po mojoj mjeri, no da li je uistinu tako?

Kako prikazuje verlauf? Da li je boja ravnomjerno distribuirana? Koliki je stvarni kut, pri cemu ne dolazi do promjene svojstava slike? Postoji li zamor oka nakon duzeg rada? Zamjecuje li se treperenje perifernim vidom? I tako dalje.

Zanimljivo je da je cijena ovog monitora osjetno veca od drugih (6.199kn sa PDV-om; za manje novaca moguce je kupiti 24"WS) pa me zanima da li je ona opravdana?

Hvala na svim odgovorima, a narocito na odgovorima korisnika ovog monitora
Vorty je offline   Reply With Quote