Citiraj:
Autor njuskalo
zanima me ako imate preporuke za kakav slr (i zapravo koje su prednosti pred dslr-om) sa nekim univerzalnim objektivom.fotic
|
Tebi u ovoj iskrenoj formulaciji treba Sir SLR Oliver koji nije DSLR. Hvatati se na bolju sliku (odsustvo šuma) za nekoga tko nece kupiti pristojnu optiku za DLSR, uvjek je polovicna kupovina. Uvjek sam za DSLR, ali ono sto ces pokriti optikom provjerenih (primjera radi) Fuji S modela - tesko ces (nikako) moci ostvariti fleksibilnost tog raspona sa najcesce ispod osrednjim izdancima koje ti tvornicki geschenk-a proizvodjac daje uz tijelo.
Canon tradicionalno daje najgore "poklon" objektive, manualno fokusiranje sa tim pocetnim modelima ima novo ne-znacenje. Pocetnika to lako zbuni, pa brzo uvidi da nema sto uopce raditi bez AF-a. Na kraju takvi vlasnici postanu ljuti na svoje nejasne slike dok im kolege sa "blesanima" pokazuju svoje kristalne uratke. Na kraju zavrse sa sposobnim tijelima koje u principu koriste kao idiote. Ako nisi terenski osiguravatelj, mislim da bi trebao gajiti vece ambicije. Ako ne mislis izdvojiti za barem 2 sposobnija objektiva, odi radije na sposobne SLR-e.
Canon to radi iz vrlo jasnih razloga : predobro prodaje svoje kamere. Nikon, Olympus... darezljiviji su kvalitetom milodara u ovom slucaju. Gledaj na nesto izmedju FinePix
S5800 i FinePix
S8000. Puno manje novaca ces dati a sigurno neces za pocetak biti razocaran. Daleko od toga. Sa spomenutim jacim Fuji-em, trebao bi nekoliko objektiva da pokrijes njegovu svestranost a za prvi aparat sve je samo ne loš.
Odvoji barem 2h vremena
na materiju.