Citiraj:
Autor coconut
Ne koristim Vistu niti namjeravam. O njenoj kvaliteti najviše govori činjenica da su neke firme na čijim strojevima (uglavnom laptopi) dolazi preinstalirana Vista ponudile legalni downgrade na XP i da dotične nisu 'bilo tko' u IT biznisu (IBM/Lenovo, Toshiba,...). Pametnome dosta.
|
istom tom analogijom je trend u EU da se predje sa microsoft Windowsa na Linux (drzavne institucije i sl...). jel to pametnome dosta? Mislim da nije rijec o kvaliteti Viste , zbog cega su te firme presle na XP nego je vecina korisnika/kupaca zahtjevala XP na laptopima (zbog toga sto im je vista bila teza itd...). Jer i sam znas da trziste diktira sto ce se vrtiti na kompovima, a ne neka razmisljanja firme. AKo ti ne koristis Vistu to je tvoja individualna stvar, ali govoriti da je nekvalitetna i da ne valja, s time se ne bih slozio. Vista ima svojih problema, od kojih su neki i ispravljeni sa SP1, no neminovno je da je Vista os koji je noviji od XP-a te je smjernica kamo operativni sustavi buducnosti (Windows7 etc..) idu. Na svakom je da proba pa sam odluci koji ce os koristiti.