Tema: Xp vs Vista
View Single Post
Staro 09.03.2008., 07:09   #75
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle ako je aplikacija 64bitna (isključivo) ne radi uopče na 32bit windowsima prema tome nemre se reći da negdje radi bolje kad ne radi uopće...

Onda postoje XPi x64 koji čak i solidno rade ako imaš jako standardiziranu konfu (problemi s driverima) a mislim da ima i 2k3 isto x64 koji bi trebao bitt još bolji i stabilniji, kakv 2k3 već i je generalno...

I da ja sam se dosta igrao sa Vistom dok nisam usppio složit sve kako treba i fakat je x64 verzija bolja što se tiče stabilnosti i ostaloga, čak možda bolja od x64 XPa u stabilnosti (a pazi oni su dosta stabilni OS kao takvi) kad radiš s nekim egzotičnijim programima...

Ali da zna bit compatibility i perrformance issuea - zna, posebno sa softwareom koji je bio slabo iskodiran po M$ standardima (ikma kernel level pristup i sl) jer na novom modelu ne radi, sa igrama jer je mjenjana i DX koncepcija i izbačene su neke stvari u zvuku i sl - nažalost...

Realno nema neke veike potrebe prelazit na nju, ali eto jedan kuriozitet Vista ultimate ima 25 Max Halfopen limit a XP Proff ima 10 (nakon SP2) istina postoji patch za Xpe i sve ali ono, ljepo je znati...