jacina kante ovisno o broju klijenata, recimo da ne ides (ma sto neki pricali

) ispod PIII 600mhz, ram vise manje nebitno 64/128, disk veci od 100mb no s necim novijim si sigurniji (iako ti bude zao propalih MB, MT nece zauzeti vise od 50MB no jako stari i mali znaju cesto krepati). nedavno se na trznici prodavala kanta koja odgovara tvojim potrebama sigurno (PIII 1000/256/MBO s 5 PCIa), bila je samo procjena trazena bez cijene, potrazi i posalji covjeku ponudu.
internet mozes pustiti odredjenim korisnicima, bilo preko PPPoE servera unutar mikrotika kako je spomenio Xan bilo putem razlicitog rutanja prometa odredjenih usera. ovo drugo je meni osobno puno draze jer ne zahtjeva nista na strani usera, jednostavno imaju net preko mreze dok drugi clanovi nemaju no svi imaju potpuno istu konfiguraciju mreze na client strani sto olaksava rad s tudumima

antene....Xan ti je dobro napisao, bez da imas jasnu viziju gdje su ti klijenti tesko je nesto preporuciti.
ako nemas zivaca igrati s MT nedavno sam se imao priliku igrati s novom dlinkovom linuxtrouter igrackom, mislim da je cijena negdje oko 400kn s PDVom a po onome sto sam imao priliku vidjeti prilicno mocni. nazalost, nisam zapamtio model, treba malo googlati