View Single Post
Staro 07.03.2008., 09:47   #17
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad smo kod proljevanja, sjecam se kad sam cimeru zalio sa gemištom njegov novi komp koji je kostao nekih cca 25 k kuna. Naime kućište je bilo kraj stola, a on je imao (još ima) Thermaltake Armor koji gore ima fino velike saće , naravno za vent. I ja naravno slučajno(trijezan) prolijem 3 dcl drito u tu rupu. Kom se naravno zgasio, a ja sam počeo mjenjati boje kao semafor..sta sad??
On je kom nabavio jeftinije preko kolege od njegovog starog i to su onda trenutno bile najbolje/najskuplje komponente na tržištu. To je bilo ako se ne varam krajem 2004. Konfa je bila otprilike Athlon 3500+ na nekoj bjesnoj asusovoj ploči+Zalman 7700Cu koji je onda kostao ako se ne varam jedno 700 kn. Grafa je bila BFG GF 6800 ultra OC-cca 5500 kn, 2 gb neke Corsairove memojie, Raptor od 34gb i seagate od 200gb, Enermax 500w napajanje Logitech mx1000 tek izasao i tak..
Ali sve fino rastavili, posušili i sve je proradilo za nekih 10 min..ali ja sam se usrao, mada sam bio dobar s cimerom, ali ipak u glavi mi je bilo sta ako je crkla grafa, jer je ona nekak najviše dobila gemišta..
Sjecam se da smo se to vece poslije toliko napili..ma uzas..valjda od srece sto nije bilo stete na kompu
poz

edit:
Citiraj:
Ovo sto pricate o ciscenju mrlja i susenju ne bi nista pomoglo, jer laptop u unutrasnjosti ima nekoliko indikatora vlage, obicno se radi o bijelim kruzicima, koji u doticaju sa vodom pocrvene.
Ista stvar je i sa mobitelima, npr, kod motorole je indikator cak i vidljiv izvana, tj ispod baterije se nalazi.

Tako da prvo sto servis pogleda su ti indikatori, ako su crveni, automatski ti ponistavaju jamstvo...
Ako u doticaju s vodom pocrvene, mozda u doticaju s vinom i colom pobjele...

Ali svakako korisna informacija koju nisam znao..ali ipak mislim da je krepao zbog toga sto vjerovatno nisu skinuli bateriju..
srale7 je offline   Reply With Quote