Citiraj:
Autor ante2
evo nakon par dana testiranja i zlostavljanja maticne ploce asus P5E32-e SLI dosao sam do malog (nazovimo ga tako) problema
a on je overclockanje proca Q6600 B3
|

Nije mali problem nažalost.
Citiraj:
Autor ante2
prvo sam probao sa voltazom na auto i na 320 fsb mi pokazju 1.45 v na 333 fsb se ne zeli butat tj smrzne se kad treba pokazat proc
pa sam probao na ruke stavit voltazu proca na 1.45 nista, pa na 1.5 v i opet nista, dalje dizat voltazu me je strah
rad tj omjer fsb RAM sam stavo na asihrono drzao RAM na 800 pa spustao na 700 i tako dalje ali nije pomoglo
|
Nemoj clockati na auto, jer onda ploca daje previše napona.
Ogranici se na recimo 1.4V za 24/7 rad, ali možda je i to previše. Ovisi o temperaturama.
Ram stavi na unlinked 800MHz i ne diraj dok ne nađeš stabilnu frekvenciju proca.
Citiraj:
Autor ante2
posto sam se umorio prebacivajuci clera cmos jumper imali ko kojiu sugestiju kao da veseljka natjeram na fsb 333 tj na 3Ghz
|

Kakav jumper, pa treba ti automatski raditi CCMOS nakon neuspjelog restarata.
Citiraj:
Autor ante2
da mozda nisam ubo krivi proc
ili mi maticna mozda undervolta pa bi trebalo nabit jos voltaze na proc ?
|
Jesi, trebao si uzeti G0 reviziju. A undervolt je sigurno prisutan, ali to sam valjda vidiš?
Sada, moj savjet bi ti bio da prvo nađeš max FSB kojeg možeš izvuci iz ploce. Onda bi znao teoretski maximum kaj možeš izvuci s tim kvadom.
Pošto je chipset zaheban, moraš dobro proguglat sve opcije u biosu...jer moja stara eVGA je bila dosta komplicirana.
Naglasak neka ti bude na smanjenju temperature samoj ploci, jer se grije brutalno i u idle, a kamoli kada dižeš napone. Moguce je da senzori lažu (kao i na mojoj) pa prst metoda bi bila najjednostavnija za pocetak.
Provjeri temperature samog procesora s core tempom, jer Typhoon (pogotovo ako nije baza dodatno obrađena) nije idealan izbor.
Kaj da ti velim na kraju...sjebal si stvar...680i i Q ne idu zajedno.