Tema: Xp vs Vista
View Single Post
Staro 06.03.2008., 15:46   #44
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
A čuj da razlike nema u visti naspram xp-a ekipa nebi prelazila i ostala bi na tom famoznom xp-u unatoć sp2 kaj ima,al mislim da ima više bugova neg današnja vista
Ajmo se urazmit ljudi... pa rijetko ko na ovom forumu ima autoritet da baca aksiome i daje savjete bez objasnjenja, iako oni koji imaju najvece povjerenje ostalih usera su i oni koji najvise argumentiraju... zato jer znaju o cemu pricaju.

Kako sam ja radoznala osoba zanima me jel ti imas neke argumente, ali si ih samo zaboravio napomenut posto se smatras dovoljnim autoritetom da bi ti se a priori vjerovalo, ili ih nisi naveo jer su tvoji argumenti svedeni u recenicu "da razlike nema u visti naspam xp-a ekipa nebi prelazila"?

Zasto mislis da XP SP2 ima vise bugova nego danasnja vista?
Koji su to bugovi?
U cemo je tocno Vista bolja od SP2?
Sto to tocno ne valja sa XPSP2 da bih morao prolaziti reinstall sustava, trazenje drivera i nadanje da ce mi sve raditi?

Sto se tice "ne bi prelazili da nije bolji" argumenta, predlozi bih da proguglas tko i sto su bili Windowsi Millenium... jesu li bili bolji od 98SE? Jesu li ljudi svejedno prelazili na njih?

Jednako tako mozes odmah i proguglati Geforce seriju 5xxx... jel bila bolja od konkurencije? A jesu li je ljudi svejedno kupovali?

Ima beskonacan broj primjera inferiornih proizvoda koje su ljudi svejedno kupovali... zasto? jer ne razlikuju marketing od istine...

Naravno da postoje i neki valjani razlozi za koristit Vistu(npr podrska za 64 bitne aplikacije je puno bolja na 64 bitnoj Visti nego 64 bitnom XP-u...), ali koliko je takvih i opravdavaju li oni sve negativne strane Viste?

Vecina vas je presla na Vistu zbog hype-a i Aero-a... odnosno zato jer je to noviji operativni sustav, pa nekakva (marketinska?) logika (iako ne i povijest) kazuju da zato mora biti bolji.

P.S. Vista nije smece kakvo su bili Windowsi ME... dapace Vista je jedan vrlo uporabljiv operativni sustav... sa dozom novina koje XP nema i koje su odredjenom broju korisnika potrebne... dapace XP-Vista je puno blize odnosu 2000 - XP, nego 98SE - ME.
Elven je offline   Reply With Quote