Lijep pozdrav,
Symbian, ukoliko ga nisi koristio je izvikana stvar. To je kao što su prije linuxaši stalno hvalili taj svoj linux običnim smrtnicima.
Po mom mišljenju Nokia Map Loader je najvrijednija stvar (navigacija, karte i to), meni ti je dobar program još Sports Tracker.
Mda, inače sam bio veliki fan Ericssona, mada u principu neopravdano, izlaskom Nokiine 3210 vezanje uz Ericsson je bila nostalgija. Otada Nokiini mobiteli jednostavno nemaju konkurencije (u praktički svim segmentima). No, nostalgija se s vremenom istopila.
Dakle, predlažem ti N-73. To je jeftin mobitel koji nudi prosječnom korisniku sve. Softver, zvuk koji je dovoljno dobar da razliku običan smrtnik ne primjeti (slušaš tu muziku na javnim mjestima, a ne u gluhoj sobi, pretp.), 3.2 mpix i kameru lošiju od konkurencije, no Carl Zeiss donekle spašava stvar (meni je kamera npr. dovoljno dobra).
Najveći nedostatak u odnosu na alternative je opet sam Symbian. Zbog svoje superiornosti je spor, imaš osjećaj da potroši bateriju dok se upali. No, po meni je N-73 cjelovito rješenje kojemu da se mene pita jedino nedostaju baterija koja traje 2 tjedna i brži OS (wifi bi bilo zgodno imati, no trošim cca 10 MB neta godišnje i to uglavnom u inozemstvu po ruralnim sredinama koje ne obiluju wirelessom).
N-73.