Citiraj:
Autor Bilobrkster
krivo sam se izrazio, nisu ljudi prisiljeni al recimo sva državna uprava radi na windowsima i mama jednog mog prijatelja radi na općini i radi naravno u windowsima, i kad je nedavno kupovala laptop nije bilo dvojbe šta će se uzet, ista stvar je na fakultetima, 99% njih ima nastavu pod windowsima, suptilan je to pritisak.
|
Da znam kakva je situacija ali to nije prisila na razini korisnika kao fizičkih osoba, na što je ovdje bilo ciljano nego politika države di se provizijice mlate itd, recimo argument ima je da OO nemre otvarati kako treba neke stvari napravljene u Officeu (što je i istina donekle) ali je činjenica i to da se svi prebace na OO npr ubrzo nebi bilo tog problema, a OO postoji i za windowse i radijako dobro, štoviše ja imam portable verziju na stiku, čak mu niti instalacija netreba da bi radio s njim...
Tako da na kraju opett dolati konformnost i "navika" ili bolje rečeno činjenica da se onom ko donosi odluke više isplati dogovorit sa distributerom koji će mmu dati OS+Office za 5k kn po stroju nego sa onim koji će mu to isto dat za 50kn po stroju - jer onaj sa 5k će mu prije dat 100 000kn provizijice, a tako njemu niti iz džepa niti u džep kad je državna lova...
A druga stvar je da se na linu ipak treba naučit radit ako oćeš neke naprednije stvari, manje je ljudi koji ih znaju (ja se ne smatram nekim naprrednim linux userom da nebi bilo zabune) ali 99.99% usera niti na windowsima nezna rješit bilo kakav problem nego zovu informatičku službu firme...
Rekoh ja da nemam taj porok igranja nebi bilo apsolutno nikakve sumnje kaj bi koristio, doduše oko distre bi se možda malo premišljao, probao sam razne i SuSe mi je nekako najbolje legao, nevolim Gnome, što ćeš...