Citiraj:
Autor hacker 007
Neznam, ne bih kupio plazmu jer nemam baš dobra mišljenja o njoj. Čujem da se zna kvariti ili da se slika smrzava itd. Uzeti ću lcd 99.9%
E sad za što mi služi. Naravno za gledanje tv programa, za pogledati neki film, vjerojatno cu nekad i spojiti comp, a vjerujem da cu ubrzo kupiti ps3 pa eto i za to ce mi trebati.
A sto mislis o sony lcd-u kakve su kvalitete ?
|
Čuj, ono šta kupiš, to ćeš i gledati...

Kakvo smrzavanje slike?

I to da se kvare? Novi modeli plazma ekrana proizvedeni u 2007.g. nemaju gotovo nikakvih problema... Ako se neka plazma pokvarila, ne znači da neće lcd. i Nitko ne priča o mrtvim pikselima kod lcd-a. Problem je kod plazme bio tzv. burn in (zapečena slika) koja se pojavi ako je dugo statična slika na ekranu... ali zadnje generacije plazmi nemaju tog problema... Netko će reći da plazma ima kraći vijek trajanja... neka i ima, ali i da tu plazmu gledaš 8 sati dnevno, trajala bi ti barem 12-15g, do kad ćeš sigurno promijeniti tv i više puta... dolaze novi standardi (Japan već testira Ultra HD rezoluciju (7,680 × 4,320 pixels)

tako da tehnologija stalno napreduje... Nije više doba crt tv-a...
Ako ne odustaješ od LCD-a, radije si uzmi neki od 32" za tu lovu, jer ćeš tako dobiti kvalitetniji tv...
Svi se furaju na lcd, trgovine su prekrcane njima... LCD ima savršeniu sliku na njegovoj nativnoj rezi (probajte stavit na svom wide monitoru npr. rezu 640x480 ili 800x600 (tv reza je 704x576), pa će te vidjet o čemu pričam. Plazma puno, pono bolje prikazuje manje rezolucije od lcd-a. A to da se kvare, mislim... pretjerivanje... i lcd se može pokvarit
to Syss: Kako ti se to smrzava slika? To prvi put čujem... Koji model plazme imaš? Da ti to nije do DVB-T recievera kojeg vjerojatno imaš spojenog na nju? Jer ako dvb-t nema dovoljno signala, slika smrzava...