View Single Post
Staro 04.03.2008., 23:13   #19
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
@ Visage - evo jednog UK-a koji je doniran dedi i baki u stan jer smo imali nezgodicu s njim pa je i robusna plastika popucala ( nigdje nismo uspjeli nać tu masku pa je bilo kemijanja i na kraju smo samo s pojačanim prozirnim duck tapeom to polijepili ) Nema tog LCD-a koji bi taj CRT zamijenio.
Lepo, lepo. Do 1994. kraja zlatne dekade, daljinski upravljaci su bili po klasama : 1) Ekonomija = danas i najskuplji Sony ima takav , 2) Visoka klasa = digitalci (razni pocetni Noise Reduction modeli KV serije), 3) Top Modeli = full digitalci, iznad 32", projekcijski modeli.

Dosao sam prije 20 minuta v'hižu pa mi se zbilja sad neda tražiti primjerak. Necu zaboraviti staviti ovdje. Uglavnom Sony daljinci su bili prekrasni. Viseslojni sa obaveznim odvojenim tamno prozirnim vratima za podesavanja kanala i finog podesavanja slike. FX modeli su dolazili - srecom ostavio sam i to - sa odvojenim subom (!) i satelitima koji su se vjesali na TV. Sub je isao na ledja TV-a.

Sony je krajem 80-tih zbog kritike na prehladnu sliku (bez obzira na ostrinu) naspram EU modela, posebno tada nedostizne SABA-e, nekoliko godina imao puno topliju slike nego kasniji Sony top modeli CRT-a. Eto istom je bas jedan od najpoznatijh servisera za Sabu (Samobor) preminuo.

Za one koji misle da su danas velika tehnoloska vremena, nek dvaput pogledaju ove slike :

,

Godina? 1978!

Niti jedna firma nije imala profinjeniju promociju i vizualni identitet kao Nordmende. Jedan od bisera sa (vlastiti razvoj) Sub-om i satelitima, u punoj sluzbi zvuka i estetike dekora.

1984 :

,

Ovaj model jos i danas radi uz minorna krpanja elektronike u salonu jednog servisa u Gajnicama

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
zašto bi bacali dobre crt televizore, mogu se popraviti za malo novaca.. evo mi baš nekidan popravili Grundiga jednog koje je 1989 godište, i sad opet radi ko zmaj. za 150kn popravak, a ja mislio da se neće moć popravit jer je imao nekoliko grešaka..
Zavisi o cemu se radi. Neki od najpostenijih servisera su zbog iste vrline danas presli u OIV. O Grundigu bi se dalo stranice ispricati. Max Grundig je vise placao na design nege 5 B&O-a zajedno. Nekoliko timova je imao samo za razvoj, ali pitas li iole iskusnog servisera sa stazom,koja firma je sampion u nestandardnim rjesenjima i ponekad blago receno uzasnim ekscentricnostima = Grundig. Pojedini Grundizi su cisto bacanje novac za servisiranje. Mada ih ima isto vrhunskih. Dapace, posebno video brace.

Hoces neces Gabre, taj nesretni Wide je uzeo danak, kad ga jednom provozis, tesko se vratiti nazad. Zato nazalost nema vise nazad, cak i kad je nazad dobro. Steta, moglo se jos puno toga napraviti u simbiozi projekcijskih modela. Ali previse je upucano u eksploataciju panelki. No daleko od toga da se ne isplati servisirati mnoge CRT-e.

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Daj mi samo jos reci(ako znas)kakve Bravie treba traziti? Jel i tu pravilo [Spanjolska=Shit] i [UK=the real thing]
Na PM sam ti stavio jednog od ljudi koji je meni prije nabavljao velike UK modele. Nemam pojma jel jos na zivotu. Provjeri. Za Bravice neznam. Top modeli takvih se stancaju u DE izmedju ostalog. Pa bi DE mogao biti dobar kao i UK. UK ima provjereno u MM Graz kao i dalje po DE. Sony je okrenuo ledja Samsungu i sa Sharpom ima novu Sakai tvornicu. Jedan od planova je da ce svi stizati iskljucivo iz Japana. Ne iz ljubavi prema kupcima, vec rezanju troskova. Vidjet cemo kako ce to ici kod nas.
Visage je offline   Reply With Quote