View Single Post
Staro 04.03.2008., 17:22   #2
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Pilimo, pilimo Chifa

Na kućištu je ispiljena gornja stranica, na koju je navaren bazni okvir nosača kilera, te je osnova za pričvršćivanje aluminijskog poklopca sa pop nitnama.

Na svakih 5cm nosača je izbušena rupa fi 5mm za pop nitne. Sam nosač je izrađen od željenih cijevi koje se koriste za izradu stolica za škole.

Vrlo zahvalno za variti i za moddanje

Imao sam izričito veliku sreću što sam naišao na kiler sa dva reda plosnatih cijevi, i mjerama koje na milimetar odgovaraju Chifu; te ima cijevi unutarnjeg promjera 12mm, i na njega pašu 3 120tke , a moć hlađenja mu je opaka. I sve to za 0kn.

Slike kilera i okvira, ondosno bazne konstrukcije:

Kiler je smješten na vrh kućišta da se smanji broj ventilatora u njemu, te da sav zrak ide kroz njega van. Taj način montaže je dobar i zbog termofizičkih zakona, da se topli zrak diže a hladni spušta; te može jednim djelom radit na pasivi, dok se voda ne zagrije zbog prirodnih strujanja.

Sveukupno budu 3 120mm venta 2 s gornje i jedan s donje strane samog kilera.

Ventovi su GT silentblade, 2 sa 7 pera i jedan s 9 pera.

Ovaj s 9 pera bude s donje strane, dok ovi s 7 pera budu s gornje strane.

Finovi radijatora:

Bazni okvir / nosač radijatora:

Za ova L koljena pod 90° se ne trebate brinuti u smislu dodatnog opterečenja za pumpu, kao što se vidi to nisu standardna koljena koja guše sistem, nego koljena za centralno grijanje, promjera cijevi: 13mm, tako da je otpor minimalan. Sveukupno ih u sistemu bude 4, max 5. ( 3 za radijator; neizostavni ; te 1 za pumpu. Eventualno jedan ako zatreba negdje. )

Evo i razloga zbog kojeg koristim L koljena:

Nemoguće je provesti neko crijevo da se ono ne spiga i da zadrži svoj oblik ( O ), jer je prostor jako tijesan.

Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 04.03.2008. u 17:51.
Juggernaut je offline   Reply With Quote