View Single Post
Staro 03.03.2008., 14:18   #1
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Lista monitora (za odstrijel?)

Pozdrav,

nakon brda istih tema pišem (ponovno?) istu, priča počinje sa željom da kupim monitor jer nakon 7 godina na samsungu 755dfx, svaki dan je dan previše.

Na preporuku sam uzeo PW201 i detaljno se informirao o njemu i dao napravit narudžbu, te nazvao drugi dan, jer vidim da je cijena porasla (tokom noći,a imali ga na skladištu),a pošto bi dolazio iz Vž u Zg, da me ne iznenadi.

Nakon polasatnog razgovora o tome kako bi trebali povući stari 'batch' sa drugih poslovnica, nije mi bilo druge nego odustat od ex best buy kupnje, jer se tip neda unatoč totalnoj nekorektnosti, ko ga je*e. (malo antireklame, u pitanju je bio Links)

Te sad mi puklo te sam odlučio povećat limit na 3000kn, i našao preporuke za DELL 2007WFP, no kao i inače, svi imaju problem sa bandingom, tj. sa Adaptive Color and Contrast(ACC) i Active Color Management(ACM) mogućnostima Faroudja chipa.

Zatim našao drugog "S-IPS-a",Philips 200WP7ES, no u HRV dolazi samo sa PVA i ružan je.

Zatim, postoji opcija Philips 220WS8FB 22" i LG 22" Wide L226WTQ, o nijma ne znam puno, jer sam stal na tom da su TN, a pošto monitor ne mjenjam često pa TN mi i nije neka opcija, a kostantno mrdanje monitora gore/dolje jer se naslonim, da ne govorim. Isto i za Samsung modele 2032BW/2232BW.

Lenovo L220W mi ima preveliku rezolucija, jer sam osoba slabljeg vida.(dobavljivost?!)

Da rezimiramo:
DELL 2007WFP - ne dajem 3000kn za monitor koji ne radi, dolazi sa PVA/S-IPS
Philips 200WP7ES - 3000kn za PVA, a ne S-IPS, em ružan
Philips 220WS8FB 22" i LG 22" Wide L226WTQ - 2100kn, TN?!
Samsung 2032BW/2232BW - 1800/2400kn - TN?!
Lenovo L220W - bogati koja rezolucija, dobavljivost?! - 3200kn

Te kruže priče po selu da će doći uskoro jeftini PVA/S-IPS, al od tračeva nikad ništa.

I sad pitanje, što sad , jer niti mi se neda,a niti oću dalje tražit.
ILI
Jesam li preizbrljiv i previše pazim kud ću stavit svoj teško zarađen novac.

Hvala.
jhanus je offline   Reply With Quote