Tema: Koji UPS?
View Single Post
Staro 02.03.2008., 12:13   #15
Dede
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Nesto mi tu smrdi previse.
Ja imam ovaj ups a kanta je: e6750@3480 Mhz, 2x1 GB DDR2, HIS 3870, 1 HD Maxtor 250 GB, 1 DVD-RW Samsung i 3 x 80 mm fan, a gledaj koliko momentalno trosi.

CPU ful load potrosnja.

E sad pitanje, da li ti je pisalo overload kad ga tek upalis, ili kad upotrebljava bateriju.
Jer ako ide overload cim ga upalis onda je neispravan, to se i meni desilo jednom. I ne mora se puniti prije upotrebe, baterija dodje vec napunjena, a neces valjda prve minute ostati bez struje.
A za Genelec nemam rijeci, ja sam jednom bio kod njih i kad se nisam potukao sa onim sto prodaje. A i trgovina je jaka, kupujes a ne vidis ni sta kupujes, sve preko papira, nemaju ni jedan pisljivi izlog. Jos jedan primjer njihove postenosti: sastavljas komp., kazes sta da ti stave i kosta te npr. 1500 KM, kasnije im kazes da ti daju te komponente i da ces ti to sam sastaviti i pitas koliko ce sad kostati, jer tako mislis da ces ustedjeti nesto ali ne cijena je opet ista, ni marke manje. Ja kazem prodavcu pa vi onda ga dzabe sastavite, a on kaze da. Dobro reko onda cu vam donijeti komponente od drugog pa da vi meni to sastavite da ja onda ne gubim vrijeme.
Banda lopovska.
Dede je offline   Reply With Quote